Gazete Vatan Logo

‘O dizinin replikleri Pensilvanya’dan mı?’

Savcı ifadeleri emniyette alıyor

Cemaate yönelik operasyonda savcılık bir ilke imza attı. Gözaltı süresinin aşılmaması için savcı Yılmaz, zanlıların ifadesini bizzat emniyete gelerek aldı. Şüphelilere, ‘Fethullah Gülen’i tanır mısınız?, Dizinin senaryosunda Gülen’in diktesi var mı?’ gibi sorular yöneltildiği öğrenildi...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından paralel yapıya yönelik sürdürülen 14 Aralık Operasyonları kapsamında gözaltında bulunan aralarında gazeteci ve emniyet mensubunun sorgusu devam ediyor.

Polis ifade almıyor

İfade işlemleri soruşturmanın savcısı Hasan Yılmaz tarafından bizzat alınıyor. Gözaltındaki kişilerin sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra akşam saatlerinde Vatan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binasına giden Savcı Hasan Yılmaz ifadeleri kendisi almaya başladı. Savcının bu yönteme başvurmasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istenildiği öğrenildi. Geçtiğimiz aylarda emniyet içerisindeki usulsüz dinlemeler ve belgede sahtecilik operasyonlarında yaşanan gözaltı süresinin aşılması hatasının tekrarlanmaması için böyle bir uygulamaya gidildiği belirtildi.

Haberin Devamı

7 kişi serbest bırakıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde süren ifade işlemlerinde STV’de yayınlanan “Tek Türkiye” dizisinin yönetmeni Naci Çelik Berksoy, senaristleri Radiye Ebru Şenvardar, Elif Yılmaz ve Ali Kara ifadelerinin alınmasının ardından pazar gecesi serbest bırakıldı. Van’da gözaltına alınan dizi senaristi Makbule Çam Elmadağ da ifadesi Van’da alındıktan sonra küçük çocuğu olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Şahin de ifadesinin alınmasının ardından Emniyet’ten ayrıldı.

Gülen’in konuşması izletildi

14 Aralık operasyonunda ilk olarak ifadeleri alınmaya başlanan medya mensuplarına ve dizi senaristleri ile yönetmenlerine ifade odalarında Fethullah Gülen’in, ‘Herkül.org’ isimli internet sitesinde yaptığı “irtica paranoyası” konuşmasındaki Tahşiyecilere yönelik sözlerinin dinletildiği öğrenildi. Fethullah Gülen’in bu konuda yaptığı konuşmaların görüntüleri de şüphelilere izletildi. Bu görüntüler üzerine Savcı Hasan Yılmaz, şüphelilere Gülen ve Ekrem Dumanlı’dan talimat alıp almadıkları yönünde sorular yöneltti.

Haberin Devamı

İŞTE O SORULAR

Dumanlı’dan talimat aldınız mı?

- Yazdığınız yazıda bahsettiğiniz Tahşiyeciler örgütünü nereden biliyor musuz?

- Bu örgüt hakkında ve Tahşiyeciler ile ilgili yazı yazarken bir yerden talimat aldınız mı?

- Mehmet Doğan’ı tanır mısınız?

- Fethullah Gülen’i tanır mısınız?

- Fethullah Gülen ile yüz yüze görüşmüşlüğünüz var mıdır? Takip eder misiniz.?

- Yazdığınız yazıda Ekrem Dumanlı’dan bir talimat aldınız mı?

- Dizinizin senaryosunda geçen Tahşiyeciler örgütü ile ilgili Fethullah Gülen’in bir diktesi söz konusu mudur?