Gazete Vatan Logo

‘Merhaba Umut’ ile hayatı değiştirdiler

Turkcell, ‘Merhaba Umut’ uygulaması ile dünyada hayata dokunan GSM şirketlerinin arasına ismini yazdırdı

‘Merhaba Umut’ ile  hayatı değiştirdiler

Turkcell tarafından geliştirilen ve ITU, UNESCO ve GSMA tarafından ödüle layık görülen ‘Merhaba Umut’ uygulaması, adını dünyaya duyurmaya devam ediyor. Uygulama, şimdi de GSM Operatörleri Birliği’nin (GSMA) teknoloji ile hayatları değiştiren 20 mobil iletişim şirketi listesine girdi. 5 kıtada 18 hikayeye odaklanan kampanya kapsamında, ‘Merhaba Umut’u dünyaya oyuncu İlker Kızmaz ve eşi Aslı Kızmaz anlattı. Filmde ünlü çifte, Suriyeli Bana Alabed, Denya Sebsebi ve Fatih Sheikhtaha eşlik etti.

İstanbul’un sembol noktaları Emirgan, Kanlıca İskelesi ve Salacak sahilinde çekilen filmde, savaştan kaçarak ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler’in durumu anlatılarak, Türkiye’nin Suriyeliler’e kucak açtığı vurgulandı. Suriyeli gençlerin Türkçe öğrenmeleri ve yeni bir dil ile yeni bir hayata başlayabilmeleri için mobil iletişimin yarattığı imkanlara işaret edildi.

Suriyeliler için umut

Merhaba Umut; sesli çeviri, Türkçe’de en çok kullanılan kelime ve cümleleri yazılı ve sesli olarak öğrenme, Türkiye’deki günlük yaşam için yardımcı olacak bilgilere kolayca erişim ve Turkcell Arapça Çağrı Merkezi’ne kolay ulaşım özelliklerini içeriyor.

Haberin Devamı