Gazete Vatan Logo

‘Maide solak değildi intihar etmiş olamaz’

20 Haziran’da sağ yanağından vurulmuş genç bir kadının cesedi bulundu. Maide, 6 aylık hamileydi. Kocasının ailesi ‘intihar’ dedi. Anne-babası inanmayınca dövdüler. Genç kadının dosyası yeniden açılıyor.

‘Maide solak değildi intihar etmiş olamaz’

Diyarbakırlı Maide, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nü kazandı ancak kaydını dondurup okula gitmedi ve 9 ay önce Mardin’in Savur ilçesi Kırkküren köyünde yaşayan Bayram Çetin ile evlendi. 6 aylık hamile olan Maide , 20 Haziran günü köydeki evlerine 20 metre uzaklıktaki mısır tarlasında ölü bulundu. Maide Çetin’in av tüfeğiyle intihar ettiği haberinin verilmesi üzerine Diyarbakır’da yaşayan babası Osman ile annesi Zahide Özmal, hemen kızlarının yaşadığı köye gitti.

Üzerinden su akıyordu

Anne Özmal, yaşadıklarını şöyle anlattı, “Damadın annesiyle görüştüm o da benimle ters konuşarak, ’Kızın kendini öldürdü’ diyerek kapattı. Vardığımızda herkes oradaydı, en son bize söylemişler. Kızımızın cenazesi bize gösterilmedi. Yalvardım ben kızımı göreyim diye sonra baktık ki kızım mısır tarlasının içinde su akıyor üzerinden. İntihar etmişse saatlerce orada neden o su kapatılmadı? O su akarken kızımın etrafındaki delilleri siliyorlardı. Hiçbir şey olmamış gibi rahattılar.”

Dünürlerinin kendilerini dövdüğünü eşinin ve oğlunun yaralandığını söyleyen Zahide Özmal, “Kızım 9 aylık gelindi, 6 aylık hamileydi. Onlar kızımın intihar ettiğini söylüyorlar. Sağ yanına pompalıyla ateş ederek intihar ettiğini söylüyorlar, benim kızım solak değildi. O elini kullanamaz. Kızım öyle silahla uğraşacak bir kız değildi. Eşi Bayram Çetin oradaydı. ’Anne olay şöyle oldu’ diye anlatmadı” dedi. Olaydan bir gün önce kızlarıyla telefonda görüştüklerini anlatan anne Zahide Özmal, sözlerini şöyle sürdürdü, “Benim kızım intihar etmedi, öldürdüler. Olaydan sonra hiç kimsenin ifadesi alınmamış, kimseyle görüşmemişler. Bunların mal varlıkları çok fazla, olay öğlen saatlerinde olmuş benim kızım saatlerce yerde kalmış. Her şeyi planlı yapmışlar. Kızımı öldürüp oraya atmışlar. Kızım neden kendini öldürsün? Güya öğlen vakti herkes uyuyormuş görmemişler. Kızım çamurlu suyun içindeydi. Lütfen kızımın ölümü araştırılsın.”

Haberin Devamı

Maide, Bayram Çetin ile evlenmişti.

‘Kızımı öldürdüler’

Baba Osman Özmal kızının ölüm haberini alınca köye gittiklerini ancak ailenin kendilerini dövdüğünü söyleyerek, “Bizi orada dövdüler 3 gün yoğun bakımda kaldım. Ameliyat oldum. Kızımın cenazesini bile görmedim. Benim kızım sol elini kullanmıyor. Sol eliyle sağ yanına nasıl ateş edebilir. Onların evlerinde silahlar var. Biz bu ailenin kızıma neden bu vahşeti yapmışlar biz bunun ortaya çıkmasını istiyoruz. Onlar tarafından öldürüldüğüne inanıyoruz” dedi. Maide’nin ön otopsi raporunda 8 saat yaralı kaldığının belirtildiğini söyleyen Osman Özmal, “Kızım, müdahale edilmeyince öldü” dedi. Aile kızlarının ölümüyle ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı