Gazete Vatan Logo

“Mafya anası”na operasyon

On çocuğu ve onların arkadaşlarıyla kurduğu çeteyle Eyüp esnafına kan kusturan Yeter Burcular yakalandı. Operasyonda 70 kişi gözaltına alındı, 80 silah ele geçirildi

İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün özel yetkili savcılığın talimatı ile Eyüp’te çete operasyon düzenledi. Birçok adrese eşzamanlı yapılan baskında, Eyüp esnafına kan kusturan çete çökertilirken, çetenin elebaşının Yeter Burcular isimli kadın olduğu ortaya çıktı. 10 çocuğu ile çete kuran ve esnaftan tehditle para toplayan Burcular’ın, para vermeyen esnafın dükkanlarını taşlattığı ve hasar verdiği belirlendi. İşyerinin zarar görmesinden korkan esnafın çeteye haraç ödemeye mecbur kaldığı öğrenildi.

Çocuklarının arkadaşları

İddiaya göre Burcular’ın çetesi, zamanla çocuklarının 20 ile 25 yaşları arasındaki arkadaşlarının da katılmasıyla, 70 kişiye ulaştı. Eyüplüler’in korkulu rüyası haline gelen çetenin büyümesi ile cesaretlenen Burcular’ın bölgedeki değnekçileri sindirerek kendi adamlarına değnekçilik yaptırmaya başladı. Sokak aralarına adeta parselleyen çetenin bir otopark da işlettiği belirlendi.

Parayla silah ruhsatı

Çetenin bununla yetinmeyip, silah ruhsat işine de girdiği belirlendi. İddiaya göre silah ruhsatı alamayan kişiler çeteye başvuruyor, Burcular ise kamu görevlisi tanıdıkları sayesinde onlara silah ruhsatı alıyordu. Çete bu şekilde müşterilerinden binlerce lira ruhsat bedeli alıyordu. Kuru sıkı silahları da torna atölyelerinde işlemden geçiren çete, silahı mermi atabilir hale getiriyordu. Çete bu silahları bin TL’ye satıyordu.

Emir özel yetkili savcıdan

Çeteden bıkan esnaf durumu polise bildirince, devreye İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı girdi. Savcılığın talimatı ile çeteyi izlemeye alan Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, dün birçok adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Yeter Burcular ve 10 çocuğu ile birlikte 70 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 30 ruhsatsız silah ile 50 kuru sıkıdan bozma tabanca ele geçirildi. 70 kişinin sorgusu Organize Şube’de sürüyor.

Haberin Devamı