Gazete Vatan Logo

‘Lanetlisin, yanacaksın’

‘Lanetlisin, yanacaksın’

Bolu’da, kızı Bigem’i yolda yürürken bıçaklayarak öldüren şizofren Ayşe Kalkan’a seslenen Tarık Çubukçuoğlu “Cehennem çukurunda yanacaksın, sen lanetlenmişsin” diyerek isyan etti.

4 Haziran’da Borazanlar Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde yaşanan olayda Bolu Defterdarlığı’nda memur olarak çalışan Ayşe Kalkan, yoldan karşıya geçen üç kızın içerisinden Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu’na saldırdı. Genç kızı altı yerinden bıçaklayan Ayşe Kalkan, olaydan 100 metre uzağındaki evinde yakalandı. Ayşe Kalkan tedavi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları’na gönderildi.
Hakkında “Kasten adam öldürmek” suçundan dava açılan Ayşe Kalkan, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya cezasını çektiği Ankara’daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Mahkemeye Bigem Çubukçuoğlu’nun babası Tarık Çubukçuoğlu, kardeşi İrem Çubukçuoğlu ve yakınları katılırken, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da mahkemeyi izledi.
‘Beni Behçet mahvetti’
Mahkeme başkanının ilk söz verdiği Ayşe Kalkan cinayeti hatırlamadığını öne sürerek, “Çok pişmanım. Hastalığımın etkisindeydim. Behçet isimli kişi benim hayatımı mahvetti. 2009 yılında bana tecavüz etti. İnternetten görüntü ve fotoğrafımı yayacağını söyledi. Bigem’i de Behçet’in çocuklarının annesi olarak algıladım” dedi.
Tarık Çubukçuoğlu ise Ayşe Kalkan’ın bir cani olduğunu söyleyerek, “Bu kadın cani olarak lanetlenmiş birisidir. Ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istiyorum. Numara yapıyor. Bıçağını alıp kan dökmeye alışmış bir insanın ruh halidir. Cehennem çukurunda yanacaksın” diyerek kızının katilinin ağlamasına isyan etti.

Haberin Devamı