Gazete Vatan Logo

‘Kutuplaşma çözüldü gibi’

Partilerin bayramlaşma ziyaretlerinde tüm gözler koalisyona dair bir işaret verilip verilmeyeceğindeydi. CHP’li Tanrıkulu, AK Parti ziyaretinde “Türkiye’de çok iyi bir hava var şu anda” dedi. CHP-MHP atıştı

‘Kutuplaşma çözüldü gibi’

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde, AK Parti’yi ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Nihat Yeşil ziyaret etti. CHP heyetini Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Murat Alparslan, Jülide Sarıeroğlu, Nevzat Ceylan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Zeynep Yıldız karşıladı.

‘Başardık gibi’

Ziyarette CHP’li Tanrıkulu şöyle konuştu: “Türkiye’de çok iyi bir hava var şu anda. Seçimden önceki kutuplaşma, ötekileştirme havası gerçekten de çözüldü gibi. Umarım bu hava daimi olur. Hiç kimse bir gerginleştirici bir dil ve üslup kullanmaz ve diyaloğa açık Türkiye’yi birlikte yaratırız. Bunu seçimden sonra başardık gibi geliyor. Ben Türkiye’nin bu bayram havasının devam etmesini diliyorum. Umarım çok daha iyi günlerle buluşacağız ve Türkiye’yi buluşturacağız.”

‘Hükümetsiz bırakmayız’

Bir gazetecinin, “Bayramı koalisyonla taçlandırmak mümkün olabilir mi” sorusu üzerine Öznur Çalık, koalisyon görüşmelerine bayram molası verdiklerini belirtti. Tanrıkulu’nun da “Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacağız, herkes bundan emin olabilir. Hiç olmazsa AKP’li dostlarımız CHP’yi destekler, CHP’li bir hükümetle Türkiye’yi buluştururuz” sözleri gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

‘Sizler de bizler de’

CHP’de, bayramlaşma töreni için partiye gelen İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve beraberindeki heyeti, Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik başkanlığındaki heyet karşıladı. Özçelik’in şu sözleri dikkat çekti: “Bizler bu toplumdaki kutuplaşmadan çok sıkıldık. Halk istiyor ki ister ilerici, ister muhafazakar, ister dindar, ister laik, nasıl olursa olsun, burada bizlerin muhafazakar arkadaşlarımızla gayet güzel hükümet edebileceğimizi, birlikte bu memleketin sorunlarına çözüm bulabileceğimizi onlar da söylüyorlar. İnşallah koalisyonun belli ilkeleri kabul edilir ve hep birlikte bunun bir ucundan tutabilecek karşılıklı güven ihdasını da sağlayabilirsek o halükarda gayet güzel noktalara doğru gideceğiz. Türkiye hep daha ileriye gidecek, buna sizler de bizler de kararlıyız.”

Haberin Devamı

AK Partili Kaya da, “İnşallah hemen bayramdan sonra da ülkemizin beklentisi olan hükümet kurulur ve süreç tamamlanır” dedi.

Baraj gündemde

AK Partili Öznur Çalık, Saadet Partisi’ni ağırladıkları sırasıda, seçim barajı konsunda şunları söyledi: “Biz 7 Haziran seçimlerinden önce de sonrasında da barajlarla ilgili yapılabilecekleri o gün de konuştuk, bugün de konuşuyoruz. Şu anda seçimle ilgili barajı Sayın Başbakanımız, yüzde 5’i de yüzde 7’si de dahil olmak üzere gündemimizde.”