Gazete Vatan Logo

‘Kurumsal’ akademide 34 bin çalışanı eğitecek

Türk Telekom Grubu; Türk Telekom, Avea ve TTNET akademilerini birleştirerek 34 binden fazla çalışanını kapsayan Türkiye’nin en büyük entegre kurumsal okulu Türk Telekom Akademi’yi kurdu.

‘Kurumsal’ akademide 34 bin çalışanı eğitecek

Türk Telekom Grubu; Türk Telekom, Avea ve TTNET akademilerini “Türk Telekom Akademi” çatısı altında birleştirdi. Eğitim alanındaki çalışmalarını “Türk Telekom Akademi”de bir araya getiren Türk Telekom Grubu, bu birleşme ile 34 bini aşan çalışanını kapsayan, Türkiye’nin en büyük entegre kurumsal okulunu da hayata geçirmiş oldu. Türk Telekom Akademi, yeni oluşum sürecinde; yetenek yönetimi, performans yönetimi ve akademi süreçlerini entegre biçimde yönetecek.

Geleceğin liderleri

Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, “Türk Telekom Akademi sadece çalışanlarımız değil, ülkemiz adına da büyük bir değer yaratacak. Çünkü lider yetiştirmek çarpan etkisi yaratan bir olgu. Bu, aynı zamanda geleceği planlayarak nasıl değiştireceğinizle ilgili bir durum. Projemiz içerik ve kapsamıyla çalışanlarımızı da heyecanlandırdı. Çünkü insana yapılan yatırım onların ruhlarına dokunan ve ruhlarını özelleştiren eşsiz bir kültür oluşturuyor” diye konuştu.

Aslan, Türk Telekom Akademi’nin yeni liderler yetiştirecek bir platform olma niteliği taşıdığını kaydetti. Rami Aslan, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Büyük bir ‘Orkestra’

“Şirketlerin başarısı ve gelişimi için odaklanması gereken en önemli konu yetenek yönetimi ve liderliktir. Biz de akademi ile liderliğe daha fazla odaklandık. Sahip olduğumuz özel sesin, bir orkestra gibi daha güçlü etki yaratabilmesi için ‘Orkesttra’ adını verdiğimiz entegre bir yetenek yönetimi sistemi kurduk. Bu sistem ile amacımız; her bir çalışanımızın yetenekleri özelinde gelişimlerine destek vermek ve kariyer yollarında ilerlemelerine imkan sağlamaktır. Türk Telekom Akademi’nin eğitim ve gelişim programından geçmiş değişimin liderlerini, değişimin yaratıcılarını ülkemize kazandırmaya kararlıyız. Türk Telekom Akademi‘nin yenilenen dünyasında sektöre değer katmaya ve uzman yetenekleri yetiştiren kurum olmaya devam edeceğiz. Geleceğin iletişim profesyonellerini yetiştirmeyi sürdüreceğiz.”

Liderler okulu olacak

Türk Telekom Akademi, bünyesinde yer alacak okullar ile pazarlamadan finansa, satıştan insan kaynaklarına, teknolojiden müşteri hizmetlerine ve Liderler Okulu gibi programlara kadar tüm çalışanlarının gelişim ihtiyaçlarına cevap verecek. Tüm fonksiyonlardaki yönetsel seviyeler kariyer yollarıyla paralel okullar altında toplanarak eğitim alacak. Liderler Okulu’nda, Grup bünyesinde çalışan 1.600 yöneticiye; insan odaklı yönetim kültürü ile birlikte, ekipleri için nasıl iyi bir lider olabileceklerine dair bilgiler aktarılacak.

Haberin Devamı

İnovasyon DNA’sında var

Dünyanın önde gelen liderlerine danışmanlık yapan, 15’ten fazla kitabı 2 milyondan fazla kişi tarafından okunan Ram Charan,; Türk Telekom gibi dev ve köklü şirketleri dönüştürmenin zorlu bir süreç olduğunu ve Türk Telekom Grubu’nun bu süreci başarıyla tamamladığını söyledi. Charan, şöyle devam etti: “Türk Telekom Grubu’nun, 34 bin kişiyi aşan dev bir kurum olarak entegrasyonu kısa sürede başarıyla tamamlaması, inovasyonun getirdiği değişimin şirket DNA’sına ne kadar yerleştiğinin de bir göstergesidir”

Türk Telekom Akademi’nin lansmanı; (soldan sağa) Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Yazıcıoğlu Önen, Global CEO Danışmanı Ram Charan, Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan ve Türk Telekom Grubu İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı