Gazete Vatan Logo

‘Kurultayda aday değilim’

Muharrem İnce, kurultayda CHP Genel Başkanı adayı olmayacağını açıkladı, ancak ‘çarşaf’ değil ‘blok’ liste yapılması söz konusu olursa harekete geçmesi bekleniyor.

‘Kurultayda aday değilim’

CHP’nin Ankara Arena’da haftasonu yapılacak 35. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olması beklenen Yalova Milletvekili Muharrem İnce aday olmayacağını açıkladı. Ancak ilk gün kurultayın çarşaf listeyle değil, “blok liste”yle yapılmasına ilişkin bir önerge verilmesi durumunda İnce’nin harekete geçebileceği belirtiliyor. Alınan bilgilere göre İnce ve ekibi, “blok liste”, “çarşaf liste” oylamasında kurultay dengelerinin değişebileceğine dikkati çekiyor. İnce, dün yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu ile anlaşarak parti sözcüsü olacağı iddialarını da yalanladı.

‘Gerçek tam tersi’

AK Parti ile yapılan koalisyon görüşmelerini ve bugün de amacı başkanlık sistemi olan yeni anayasa çalışmalarına katılınmasını eleştiren İnce, özetle şunları ifade etti:

“Ne yazık ki kurultayımız, partinin ihtiyaç duyduğu yenilenmeyi gerçekleştirmekten uzak bir il kongreleri sürecinin ardından toplanmaktadır. Çünkü bu kurultaya giden süreçte ortaya çıkan temel görüş, başarısızlıkla hesaplaşma, tepeden tırnağa yenilenmek olmamıştır. Öne çıkan görüş, sorunun Genel Başkanının etrafında olduğu, dolayısıyla değiştirilmesi gerekenlerin bu kadrolar olduğu görüşüdür. Kurultayımız için bu görüş etrafında bir beklenti oluşturulmuştur. Bu beklentiyi oluşturanlara göre CHP’de başarısızlıklardan sorumlu olan örgütlerdir, Genel Başkan dışında bütün parti yöneticilerdir. Bir benzetmeyle anlatacak olursak lokomotif sağlam, arkasındaki vagonlar arızalıdır, çürüktür. Kullanım süreleri bitmiştir. Oysa gerçek tam tersidir.”

Haberin Devamı

Bu tabloda adaylık yok

“Bu kurultayın, kongre süreçlerinin ortaya çıkardığı tablo gereği yeniden genel başkanlığa, basında yazılan görevlerin hiçbirine aday olmayacağımın kamuoyumuz tarafından bilinmesini isterim. Aday olmam durumunda partideki mevcut yapının demokrasicilik oyununa meşruiyet kazandıracağımı, yanlışlara, olumsuzluklara tersinden katkı sağlama durumunda kalacağımı gördüğümden, aday olmamın doğru olmayacağını görmüş bulunmaktayım. Son olarak yapılacak olağan kurultayımızda parti içi demokrasiyi gerçekleştirmek ve partideki korku imparatorluğunu ortadan kaldırmak iddiasıyla gelmiş bir yönetimin Parti Meclisi seçimlerinde ‘blok liste’ yöntemine başvuracağını düşünmüyorum.”

Haberin Devamı

Ankara’da Gergin kongre

CHP Ankara Kadın Kolları Kongresi’nde, Divan Başkanı adayı Aylin Nazlıaka’nın beklenmesi uyarısına rağmen, Faruk Eminağaoğlu kürsüye çıkıp konuşmak istedi. Buna Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkecioğlu Dönmez tepki gösterdi. Salonda bulunan bazı partililer Eminağaoğlu’na destek verdi. Eminağaoğlu, yaşanan tartışmaların ardından konuşma yapmasına izin verilmeden kürsüden indirildi.

O teğmen PM adayı

Parti Meclisi (PM) seçimi için her gün yeni isimler adaylığını açıklıyor. Ergenekon davası kapsamında bir süre tutuklu kalan Teğmen Mehmet Ali Çelebi de PM’ye adaylığını açıkladı.