Gazete Vatan Logo

‘Kurubük giderse Datça da gider’

Kurubük Koyu’nun özel kişilere kiralanmaması için kampanya başlatılırken, Datça Belediye Başkanı ihaleyi alan firmaya işletme ruhsatı vermeyeceğini söyledi

‘Kurubük giderse Datça da gider’

Muğla Çevre Platformu (MUÇEV) tarafından Datça ilçesindeki Kurubük Koyu’nun kiralanmak istenmesine yönelik tartışmalar sürüyor. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, kiralama ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini, aksi halde ihaleyi alan firmaya, işletme ruhsatı vermeyeceğini söyledi. Uçar, koyların ihale yoluyla işletmeye açılmasının doğru olmadığını belirterek “Orada açılması muhtemel herhangi bir iş yerinin işletme ruhsatı alması mümkün değil. MUÇEV’in işletme ruhsatı verme yetkisi yok” dedi.

‘Günübirlik açılamaz’

Datça’nın Çevre Düzeni Planı’nda, 1/25 bin ölçekli planlarda, nerelerin günübirlik kullanım için geçerli olduğunun yer aldığını kaydeden Başkan Uçar, “Kurubük Koyu, bu planda 1’inci derece sit alanı olarak gösteriliyor ve günübirlik kullanım alanları içerisinde yer almıyor. Dolayısıyla bu koyun günübirlik kullanıma açılması mümkün değildir. ‘Sahiller, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hüküm ve tasarrufu altındadır, istediğimizi yaparız’ gibi bir anlayış kabul edilemez” dedi.

Bu arada koyun ihaleye açılmaması için ‘change org.’ta “Kurubük giderse, Datça da gider. Bırakın Kurubük olduğu gibi kalsın” başlığıyla kampanya başlatıldı.

Haberin Devamı

‘Her yerde işletme olması şart değil’

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar “Bu ülkenin zengini var, fakiri var. Herkes, her yerde bir işletmenin altında oturup, yiyip, içmek zorunda değil. Her insanın, her yerde denizlerden yararlanma hakkı olmalıdır” dedi.