Gazete Vatan Logo

‘Kürt yok diyecek, cesaret edemiyor’

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Kürt sorunu yoktur” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. İstanbul Şirinevler’de bulunan Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (DİAYDER) ziyaret eden Demirtaş, “Türkiye seninle gurur duyuyor sloganlarıyla karşılandı. “Bu ülkede herkesin sorunu var. Kürdün sorunu katmerlidir” diyen Demirtaş şöyle devam etti:

“Herkes 2 sorun yaşıyorsa, Kürt 3 sorun, 4 sorun yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanı desteklediği partiye oy kazandırmak için koskoca bir halkı rencide etmekten vazgeçmeli artık. Ortada bir müzakere, çözüm süreci var; bunu böyle elinin tersiyle iterek... Milliyetçi oyları kapmak için ülkeyi ateşe atmanın hiçbir anlamı yok. Sayın Cumhurbaşkanı ‘bu ülkede Kürt sorunu yok’ demiş olabilir, hatta ona kalsa ‘Kürt yok’ diyecek de buna cesaret edemiyor. O yok dedi diye de yok olmuyor.”

Kıbrıs’a fırça atıyor

“Burayla da yetinmiyor. Kıbrıs’a fırça atıyor. İlle ‘bizim yavrumuz olacaksın’ diyor. Onlar ‘hayır, eşit olsak olmaz mı’ diyor; ‘Hayır yavrumuz olacaksın’... Anlayış budur. Kürtlere de böyle bakıyor. ‘Biz eşit olsak olmaz mı’ diyoruz. ‘Yok yavrumuz olacaksın’. ‘Etle tırnak gibi olacağız’. Biz tırnak olacağız sürekli, beyefendi de et olacak.”

Haberin Devamı

‘Ortada bir masa var’
HDP’nin İmralı heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları üzerine bugün saat 11.00’de çözüm süreciyle ilgili açıklama yapacak. İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan’ın “Kürt sorunu demek ayrımcılıktır, karşı karşıya oturulan bir masa olması devletin çöktüğü anlamına gelir” açıklamasına, “Ortada bir masa var. O masa da yaklaşık üç ay önce kuruldu. İki tarafına oturan insanlar var ve defalarca bu masada taraflar toplantı yaptı. Tarihi Dolmabahçe Mutabakatı bu masada sağlandı. Bu masanın adı ‘Barış ve Demokratik Çözüm Masası’dır” dedi.