Gazete Vatan Logo

‘Kumpas TSK’nın elini güçlendirdi’

Genelkurmay, yargılanan askerlerin mağduriyetlerini her fırsatta dile getiren Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyelerine kapılarını açtı.

Ergenekon, Balyoz ve diğer davalar için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Genelkurmay Başkanlığı, kritik bir adım daha atarak, Karargah’ın kapısını davalarda yargılanan askerlerin mağduriyetini çeşitli platformlarda dile getiren ve bünyesinde bu davalarda yargılanan bazı askerleri de barındıran TESUD (Türkiye Emekli Subaylar Derneği) üyelerine açtı. Karargah’ın bu adımı yargılanan TSK personelinin ailelerinin sık sık gündeme getirdikleri, “Karargah bizi yalnız bıraktı” iddialarına karşılık da önem taşıyor. Genelkurmay 2. Başkanı Org. Yaşar Güler tarafından kabul edilen TESUD Genel Başkanı emekli Korg. Erdoğan Karakuş’un başkanlık ettiği heyetin ziyaretine, “kumpas” iddiaları damgasını vurdu. Org. Güler’in, görüşmede, “TSK mensuplarına haksızlık yapıldığını” dile getirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı AKP Ankara Milletvekili “Yalçın Akdoğan’ın ‘Milli orduya kumpas kuruldu’ açıklamasının haksızlığa uğrayan askerlerin haklarının savunulması noktasında TSK’nın elini güçlendirdiğini belirttiği” öğrenildi. TESUD heyetinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na yaptıkları ziyarette ise Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk’ün, “davalarda yargılananlar arasında kendi devre arkadaşlarının da bulunduğunu” ifade ederek, “yaşanan sürecin kendilerini derinden yaraladığını ve mağduriyetlerin ortadan kalkması için çaba gösterdiklerini” dile getirdiği belirtildi.

TESUD, başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı’na, geçtiğimiz hafta “kumpas” ziyaretlerinde bulundu. Önümüzdeki günlerde başta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olmak üzere bu ziyaretlerin süreceği öğrenildi. VATAN’a konuşan TESUD Genel Başkanı Karakuş, “Yeni bir yargılama olmadan serbest bırakılmalıdırlar” dedi.

Haberin Devamı