Gazete Vatan Logo
Magazin 'Küçük geldi satıyorum'

'Küçük geldi satıyorum'

Oscarlı yönetmen Steven Spielberg 185 milyon dolar değerindeki 80 metrelik süper lüks yatı Seven Seas’ı ‘küçük’ olduğu gerekçesiyle satışa çıkardı.

'Küçük geldi satıyorum'

Schindler’in Listesi’nden Jurassic Park’a pek çok filme imza atan ve sayısız Oscar’ın sahibi yönetmen Steven Spielberg, 185 milyon dolar (yaklaşık 585 milyon lira) değerindeki teknesini Seven Seas’i yenisiyle değiştiriyor. 80 metrelik yatı küçük bulan yönetmen, 91 metre uzunluğunda ve 250 milyon dolara mal olması beklenen yeni bir yat sipariş etti. 2013 yılında bu yatla karısı ve 7 çocuğunu da alıp dünya turuna çıkan yönetmenin, bu geziden çok keyif aldığı ve geniş ailesiyle diğer tatilleri için daha büyük bir yata ihtiyaç duyduğu belirtildi. Nuvolari Lenard’in tasarladığı ve Hollandalı Oceanco şirketinin ürettiği Seven Seas, içinde dev bir havuz, sinema salonu, 12 konuğun ağırlanabildiği 7 lüks daire, bir helikopter alanı, spor salonu ve SPA barındırıyor.

Dünyanın en pahalı yatları

ECLIPSE: Rus milyarder Roman Abramoviç’e ait olan yat tam 163.5 metre uzunluğunda. Dünya ünlülerini ağırlayan yat 1 buçuk milyar dolarlık ‘en dev yat’ olarak anılıyor.

YAS: Arap şeyhi Hamdan bin Zayed’e ait olan yat 141 metre uzunluğunda. Yaklaşık fiyatı 350 milyon dolar. (Yaklaşık 1 milyar lira)

Haberin Devamı