Gazete Vatan Logo

‘Korsan’dan korkanlar için uydudan izlenen taksi filosu

Kaçak taksilerin artması sonrası can güvenliğinden endişe edenler için yeni hizmetler üretiliyor

Yusuf Köse’nin kurduğu Taksi7x24, taksilerini uydu takip sistemi ile izliyor. Bu taksiler, sizi aradığınız noktadan en fazla 2 yaşında arabalarla alıyor, taksimetreyi binilen noktada açıyor

EVİNİZDE değilsiniz, onun için tanıdığınız duraktan taksi çağırma şansınız yok. Mecburen yoldan bir taksi çevireceksiniz. İstanbul’da 30 bini aşkın kaçak taksinin olduğunu bildiğiniz için tedirginsiniz. Ayrıca bindiğiniz iki taksiden biri güvenliğiyle ve temizliğiyle hiç içinize sinmiyor. İşte bu sıkıntıyı sürekli yaşayanlar için girişimci Yusuf Köse, Taksi7x24 adlı bir hizmet geliştirdi.

Bilgiler kaydediliyor

Buna göre, haftanın 7 günü 24 saat, nerede ve hangi semtte olursanız olun taksi çağırmak için tek bir numara kullanıyorsunuz: 444 7 724. Taksimetre, taksiye binilen noktada açılıyor ve diğer taksilerle aynı tarife uygulanıyor. Taksi7x24 kapsamında 50 taksi hizmet veriyor ancak sayı her geçen gün artıyor. Ve bu taksilerin tümü GPS’li uydu araç takip sistemi sayesinde harita üzerinde sürekli izleniyor. GPS sistemi sayesinde taksiye binen kişinin dakika dakika nerede olduğunu telefonla öğrenebiliyorsunuz.

Tüm seyahat bilgileri (kim, ne zaman, nereye ve ne kadar kilometre yolculuk yaptı gibi) şirketin merkezi bilgisayarına kaydediliyor. Böylece örneğin şirket elemanlarının taksi fişlerinin doğruluğu raporlardan denetlenebiliyor; unutulan eşya olursa çok kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Tüm yolcular sigortalı

Hizmet7x24 Genel Müdürü Timur Sert, hedeflerinin 2 bin 500’ü İstanbul’da olmak üzere tüm Türkiye’de 5 bin 500 taksiye ulaşmak olduğunu söyledi. Medline ile işbirliğine giderek tüm taksi şoförlerini ve yolcuları hastane kapısına kadar ücretsiz sigortaladıklarını da anlatan Sert, “Şoförlerimiz istedi, çok yakın zamanda onlara yönelik bir İngilizce kursu düzenleyeceğiz” dedi.

24 saat ilaç market ve çiçek hizmeti de var

Taksi7x24, Hizmet7x24 şirketi bünyesinde verilen bir hizmet. Bu şirketin:

nGünün 24 saati istediğiniz ilacı istediğiniz yere getiren İlaç7-24,

nYine gece 3’te dahi istediğiniz market ürününü kapınıza fişiyle getiren Market7-24,

nÖrneğin gece 2’de havaalanındasınız ve pasaportunuzu evde unuttuysanız pasaportunuzu size ulaştıran Kurye7-24,

nSon olarak 24 saat restoran ve çiçek hizmeti veren Restaurant7-24 ve Çiçek7-24 hizmetleri de bulunuyor.

LPG yok, araçlar en fazla 2 yaŞInda

nTaksi7x24 bünyesinde hizmet veren sürücüler özel üniformalar giyiyor.

nTaksiler en çok 2 yaşında, klimalı, sedan tipi, LPG ile çalışmayan araçlar.

nTaksi7x24 hizmeti veren sürücüler en az 30 yaşında; evli ve en az 2 yıl taksicilik deneyimi bulunanlar arasından seçiliyor.



Haberin Devamı