Gazete Vatan Logo

‘Kızımız intihar etmedi damadımızı yakalayın’

İntihar ettiği öne sürülen Gülperi Ovalıoğlu’nun dosyasının AİHM’den dönmesi üzerine ailesi cinayetle suçladıkları damatları Ovalıoğlu’nun yakalanmasını istedi.

‘Kızımız intihar etmedi damadımızı yakalayın’

İzmir’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Servisi’nde hemşire olarak görev yapan 26 yaşındaki Gülperi Ovalıoğlu 2005 yılında hayatını kaybetti. Oğuzhan Ovalıoğlu ilaç içip intihar ettiğini iddia etti. Ancak Gülperi’nin ailesi buna inanmadı. Otopsi raporunda ise ilaçtan hayatını kaybetmediği, ciğerlerindeki ödemin ölümüne sebep olduğu belirtilince eşi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yakalama kararı çıksın

Ancak mahkeme şikayet hakkında takipsizlik kararı vererek dosyayı ‘intihar’ olarak kapadı. Bunun üzerine aile konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı. AİHM ise geçtiğimiz ay Gülperi’nin eşi tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimali ve etkili soruşturma yapılmadığı gerekçesiyle Türkiye’ye 22 bin Euro ceza verdi.

Ailenin avukatı Ümit Kılınç bu karar sonrasında Oğuzhan Ovalıoğlu hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kılınç, şikayetiyle ilgili şu bilgiyi verdi: “Soruşturmanın hemen açılmasını istedik.

Olayın oluşumu, delillerin durumu, kaçma ihtimali ve isnat edilen suç dikkate alındığında şüpheli Oğuzhan Ovalıoğlu hakkında, yakalama kararı çıkartılmasını ve ayrıca hakkında yurt dışına çıkış yasağı verilmesini talep ettik. Bunların yanı sıra kendisi hakkında kasten adam öldürmekten dolayı da kamu davası açılmasına karar verilmesini de istedik. Ayrıca AİHM, verdiği kararda gerek savcının ve gerekse polisin, ellerinde hiçbir delil olmamasına rağmen, olayın bir intihar olduğunu kabul ettiklerini ifade ediyor. Ayrıca savcı, Ovalıoğlu’nun ifadesini de almıyor. Bu sebeplerden dolayı savcı hakkında da suç duyurusunda bulunacağız.”

Haberin Devamı