Gazete Vatan Logo

‘Kızım intihar etmedi ölüme sürüklendi’

4’üncü kattan kendini atan ancak 3’üncü kata düşen, 3’üncü kattan tekrar atlayıp ölen Burcu Başak Aslan’ın annesi Pınar Onat, damadını suçladı: Kızımı sürekli dövüyordu, bu bir intihar değil. Kızım son olayda korkudan kendini atmış...

‘Kızım intihar etmedi ölüme sürüklendi’

Gaziantep’te oturan 28 yaşındaki Burcu Başak Aslan, oturdukları 4’üncü kattaki evin balkonundan atladı. Bir alt katın balkonuna düşen ve güçlükle ayağa kalktıktan sonra ikinci kez kendini boşluğa bırakan Burcu Başak Aslan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Genç kadının ölümünün ardından ortaya atılan iddialar, yaşanan korkunç bir dramı gözler önüne serdi. İstanbul’da oturan ve kızının cenazesini Gaziantep’ten alıp İstanbul’da toprağa veren acılı anne Pınar Onat, atv’de yayınlanan Müge Anlı’nın programında damadını suçladı:

Her gün dövüyordu

“Kızım Gaziantep’ti üniversitede okuyordu. Murat Mutlu Aslan ile tanışmış ve ona aşık olmuş. Bu yüzden üniversiteyi yarıda bıraktı. 7 yıl önce Murat ile evlendikten sonra Gaziantep’i yerleşti. Ancak daha sonra sürekli şiddet görmeye başladı. Kızım belki düzelir diye çocuk yaptı. Sırf eşini evine bağlamak için 3 çocuk yaptı. Ancak faydası olmadı. Murat evlendikten sonra uyuşturucu kullanmaya başlamış. Uyuşturucu etkisiyle kızımı dövüyor, daha sonrada özür diliyordu. Kızıma kaç defa onu terk etmesini söyledik. Beni dinlemiyordu. Murat için ‘O benim kocam, paşam’ diyordu. Bir gün düzeleceğini umarak hep içine atıyordu...”

Haberin Devamı

Üç çocuk annesi Burcu Başak Aslan henüz 28 yaşındaydı.

Hastanelik etti

“Murat’ın düzeleceği yoktu. Kızım ile çok kez tartıştıklarına tanık oldum. Bir keresinde Murat ‘Ben sana para bırakmıyor muyum’ dedi. Kızım bir tomar parayı Murat’ın yüzüne fırlattı ‘Ben parayı değil, seni istiyorum’ dedi. Ancak ne yapsa Murat’ı evine döndüremedi. Damadın kadınlarla kızımı aldatmaya başladı. Bunları dile getirdiğinde isi kızım hep şiddet gördü. En son yediği feci dayakla hastanelik oldu. Burnu kırılmıştı. Kızım evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Daha sonra son bir kez daha affedip bir araya geldiler..”

Peşinden gitmiş

“Kızım bir kez daha affetmesine rağmen, şiddet görmeye devam etti. Olay gecesi yine tartışmışlar. Kızım kendini 4’üncü kattan atmış. Ancak 3’üncü kata düşmüş. Murat, onun peşinden 3’üncü kata inmiş. Kızım onu görünce yine korkmuş ve kendini 3’üncü kattan atmış. Bu bir intihar vakası değil. Kızım korkudan ölüme atladı. Kocasının şiddeti, tehdidi olmasaydı kızım şu an hayattaydı.”

Haberin Devamı

İntihardan birkaç ay önceki hali!

Acılı anne Pınar Onat, kızının damadı tarafından acımasızca dövüldüğünü belirtip bu fotoğrafını göstererek “Kızımın halini görüyorsunuz. Bir insan bir kadını nasıl bu hale getirir. Hiç mi vicdanı yoktur. Kızımın burnu kırıldı, haftalarca yatakta yattı. Onu bu hale getiren kocası, elini kolunu sallayarak hastaneye geldi. Yanında oturdu” dedi. Telefonla canlı yayına katılan Murat Mutlu Aslan ise “O gün biraz tartıştık. Eşimi itince burnu kapıya geldi. Ben şiddet uygulamadım” dedi. Aslan, evliliğinin kayınvalidesi yüzünden sarsıldığını belirterek “Kayınvaliden uyuşturucu kullanıyor. Bana da kızına da uyuşturucuyu veren odur. Eşime İstanbul’dan uyuşturucu gönderiyordu” iddiasında bulundu.