Gazete Vatan Logo

‘Kılıçdaroğlu, Dersim katliamını lanetleyemedi’

‘Hayır’ çadırında Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün adıyla ilgili mezhepçi bir yaklaşımla karşılaştığını anlatan Cumhurbaşkanı “Kılıçdaroğlu’nun kendisi Alevi ve bir partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim ama o lanetleyemedi” dedi

‘Kılıçdaroğlu, Dersim katliamını lanetleyemedi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Samsun’da katıldığı toplu açılış töreninde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Dersim meselesi üzerinden yüklendi. Erdoğan, Samsun’a gelmeden önce uğradığı ‘Hayır’ çadırında olanları anlatarak şunları söyledi: “Bu sabah gelirken Evet çadırının kurulduğ bir yere uğradım. Yanında da Hayır çadırı vardı. Oradakilerle görüştüm. ‘Ne için hayır diyorsunuz’ dedim. ‘Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz’ dediler. ‘Neyiniz eksik’ dedim. ‘14 sene önce bunlar var mıydı?’ Maalesef bakıyorsunuz... ‘Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne neden bu ismi verdiniz.’ Dedim ki, ‘Çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han’ın padişah olduğunda Osmanlı’nın 18 milyon kilometrekare toprağı vardı. Böyle bir Devleti Aliye-yi Osmaniye’nin başında olan Sultan’ın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir ama olaya bakış mezhepçilik. Biz bu ülkede mezhep ayrımı yapmadık. Eğer bötyle bir ayrım varsa, Kılıçdaroğlu’nun kendisi Alevi ve bir siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim ama o lanetleyemedi. Niye? Lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak.”

Haberin Devamı

7 Haziran hatırlatması

“Biz Türkiye’yi muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak istiyoruz. Eğer anayasa değişikliği daha önce olsaydı milli gelirimiz 22 bin dolar olurdu. Gençler siz 1960 darbesinden sonraki koalisyonlu yılları bilmiyorsunuz. 1990’lı yıllarda nasıl ekonomik krizler çektiğimizi bilmiyorsunuz. Karnelerle ekmek dağıtıldığını bilmiyorsunuz. Bakınız 7 Haziran’da bir seçim yaşadık değil mi? Koalisyon bile kurulamadı.”

‘Yeni bir başlangıç’

“16 Nisan Türkiye için yeni bir başlangıcın adıdır. Ülkemizde çok partili hayata geçtiğimiz günden bugüne 48 hükümet kuruldu. Soruyorum sizlere; ömrü 16 ay olan hükümetlerin ülkemize kalıcı eser bırakması mümkün mü? Öyle zaman oldu ki arkasında partisi yok 24 saatte hükümet kuruldu. Yeni sistemde bunlar olamayacak. Cumhurbaşkanı ve Meclis aynı gün seçilecek. Hükümetimiz sandıkta kurulduğu için koalisyon sıkıntısını artık yaşamayacağız. Hükümet, parlamentodaki milletvekilleriyle kavgalı olmayacak. Gerekli gereksiz seçim taleplerinin önü kapanacak.”

Haberin Devamı

‘Alp dağlarının tepesinde değil’

“Hani Avrupa’daki pankartlara resmimizi koyup başımıza silah dayıyorlar ya! Sanıyorlar ki bizi böyle korkutacaklar! Bunların kıytırık pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek. Yaptığınız terbiyesizlik sicilinizde kara bir leke olarak kalır. Her şey İsviçre polisinin, hükümetinin gözünün önünde oldu. Alp dağlarının tepelerinde değil, İsviçre Parlamentosunun önünde oldu. Geçin bunları, geçin! Siz kimi aldatıyorsunuz? Eğer samimiyetinizi ispat etmek istiyorsanız, ülkenizdeki teröristleri derdest edip kapının önüne koyarsınız. Teröristler caddelerinizde geziyor. Alman polisinin arabasında PKK’lı terörist gösteri yapıyor.”

CHP: Hayırlı bir iş yaptı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’hayır’ çadırını ziyaretine ilişkin “Cumhurbaşkanı’nın bugün ’hayır’ standını ziyaret etmesinden büyük bir memnuniyet duydum. Cumhurbaşkanı, sonunda ’hayır’ kampanyasına katılanların terörle bir ilgisi olmadığını anlamış bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı bugün hayırlı bir iş yapmıştır” dedi.

Haberin Devamı