Gazete Vatan Logo

'Katil gözlerime bakamadı'

Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülen 'Barış Gelin'in katili hakim karşısındaydı. Ancak mahkemede tercüman yoktu...

İtalya’nın Milano kentinden otostop yaparak yola çıkıp Tel Aviv’e gitmeyi planlayan ’Pippa Bacca’olarak tanınan İtalyan sanatçı Gisepina Pasqalino de Morineo’yu, Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde tecavüz ettikten sonra öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Murat Karataş’ın yargılanmasına başlandı. İzmit 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, İtalyanca bilen yeminli tercüman bulunamaması ve sanık Karataş’ın avukat talebinde bulunması nedeniyle ertelendi.

Kendisi gibi performans sanatçısı arkadaşı Silvia Moro ile birlikte gelinlik giyerek 8 Mart 2007’de Milano’dan yola çıkan Gisepina Pasqalino de Morineo, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden otosptop yaparak tüm dünyaya barış mesajı vermek amacıyla Tel Aviv’e gitmeyi hedeflerken, 31 Mart’ta Gebze’de ortadan kaybolmuştu. Kocaeli polisi Bacca’nın 31 Mart’ta en son bir kamyonete bindiğini tespit etmiş ve geniş çaplı araştırma başlatmıştı. Bu aracı ve sahibini belirleyen ekipler, ’hırsızlık’suçundan sabıkası olan Murat Karataş’ı yakalayıp sorguladıktan sonra korkunç cinayeti ortaya çıkarmıştı. Murat Karataş, tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü Pippa Bacca’nın cesedini attığı yeri de göstermişti. Anne Elena Manzoni duruşma bitiminde gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkeme salonunda sanık Murat Karataş’ı görünce şaşırmadığını belirterek, “Katilin fotoğraflarını daha önceden görmüştüm. Ben sürekli onun yüzüne baktım. Ama başını kaldırıp benim yüzüme bakma cesaretini gösteremedi” dedi.

İTALYANCA TERCUMAN BULUNAMADI

Sanık Karataş, Adliye’ye sıkı güvenlik önlemleri altında getirildi. Duruşmayı, Pippa Bacca’nın annesi Elena Manzoni de müdahil olarak izledi. Duruşmada, anne Elena Manzoni’ye de söz verilmek istendi. Ancak duruşmada İtalyanca bilen yeminli tercüman olmadığından, mahkeme heyeti duruşmayı 4 Kasım 2008 tarihine erteledi.






Haberin Devamı