Gazete Vatan Logo

‘Kardeşim barbar IŞİD’e karşı savaşıyor’

‘Kardeşim barbar IŞİD’e karşı savaşıyor’

HDP Eşbaşkanı Demirtaş bir TV kanalında kardeşinin nerede olduğunun sorulması üzerine “Kardeşim, Şengal’de barbar ve tecavüzcü IŞİD’e karşı savaşıyor” diyerek yanıt verdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün İstanbul Bağcılar Meydanı’nda toplanan seçmene seslendi. Konuşmasında hükümeti eleştiren Demirtaş, “Herkes görüyor ki devleti ele geçirmiş, kendisi ve akrabaları için kullanan zalimliğe dönüşmüş bir iktidar var. Hükümetler, iktidarlar halkı doğru temsil etmek istiyorsa aralarına mesafe koymamalıdır. Kendisine oy veren ve vermeyen halk arasında ayrım yapmamalıdır” dedi.

‘Barış ve ekmek’

Adaletin önemli olduğunu vurgulan Demirtaş, “Halk sana soygun yap diye oy vermedi. Bir beklentisi vardı. Halk, AKP adaletsiz davransın diye oy vermedi. Biz hiçbir zaman vicdansız davranmadık. Kim bu ülkede faydalı iş yapmışsa Allah razı olsun dedik. Doğru adım attın diye senin zulmünü de hoş görmek zorunda değiliz” diye konuştu.

Demirtaş yüzlerce atanmayan öğretmen için ise, “Haziran ayında Meclis’te güçlü olursak Temmuz ayında atanamayan bütün öğretmenler görev yapacak” dedi. Ücretli öğretmenlerin okullarda bin liraya köle gibi çalıştırıldığını belirten Dmirtaş, “Bin TL nedir biliyor musunuz? Saraydaki bardakların bir tanesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Halk et alamıyor’

Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i de eleştiren Demirtaş, şöyle konuştu:

“Bir makam aracı için çerez parası diyenlere sesleniyorum. Bu lüks, bu kadar afra tafra haram değil mi, suç değil mi? Diyanet İşleri Başkanı’na özellikle soruyorum. Kendisine lüks zırhlı Mercedes armağan edilecek. Sizin paranızla. Hocamıza sormak istiyorum, sen bir din âlimisin. Acaba bu Mercedes’in zırhı seni günahlardan da koruyor mu? O zırh günahları da geçiriyor mu, geçirmiyor mu? Bak burada Bağcılar Meydanı’nda binlerce yoksul var. Birçok arkadaşımın cebinde akşam eve giderken bir kilo et alacak parası yoktur. Bu utanılacak bir şey değil ama gerçek. Hükümetin utancı ama gerçek. Bu utancı niye bu halka yaşatıyorsunuz? Ayıptır ayıp. Ey Diyanet İşleri Başkanımız, sevgili hocam sırat köprüsünden Mercedes’le geçilmiyor, haberin olsun.”

Haberin Devamı

Mısır’ın başkenti Kahire’de Gazze’ye yardım konferansı düzenlendiğini hatırlatan Demirtaş, “Her ülke maddi yardım yapacaktı, Türkiye 200 milyon dolar gönderecekti. Peki, Türkiye ne yaptı? Gazze’ye bu parayı yollamadı. Hâlbuki bu onlar için ‘çerez’ parası bile değildi” dedi.

‘İstifa ederiz’

Öte yandan akşam saatlerinde star TV’de konuşan Demirtaş, partisinin baraj altında kalması halinde kendilerini başarısız sayacaklarını belirterek “Şayet baraj altında kalırsak istifa ederiz. İstifa müessesesini Türkiye’ye kazandırmak lazım” dedi. Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın, “Kardeşin Nurettin Demirtaş’ı kastederek “Kardeşiniz nerede?” yönündeki sorusuna, “Kardeşim Şengal’de barbar, tecavüzcü IŞİD’e karşı savaşıyor” karşılığını verdi. Demirtaş, cemaatin HDP ile görüştüğü yönündeki soruya, “Cemaatle temasımız olmadı. Görüşmüş olsak söylemekten gocunmayız” dedi.