Gazete Vatan Logo

‘Kale’de 599 daireyi bir haftada satarız!

‘Kale’de 599 daireyi bir haftada satarız!

Avrupa Konutları markasıyla tanınan Artaş Grubu, eski MAN fabrikasının bulunduğu Kale Kilit’e ait İstanbul Topkapı’daki arazide yükselecek ‘Kale’ projesinin satışına başladı. Toplam 599 daire, 30 mağaza ve 52 ofisin yer alacağı proje, 650 milyon liralık yatırımla hayata geçecek. Artaş ile Kale Endüstri Holding arasında hasılat paylaşımı gerçekleşecek projede metrekare fiyatı ise ortalama 7 bin lira olarak belirlendi.

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konutlar için 5 bin 200 talep aldıklarını belirterek, “Satış konusunda bir endişemiz yok. 1 hafta içinde 599 daire sahibini bulur” dedi. Projenin çalışmalarının bir yıldır sürdüğünü ifade eden Çetinsaya, “Arazi, tarihi yarımada içinde yer aldığı için silüeti de dikkate alarak az katlı yapılara yer verdik. 14 katlı yapma hakkımız vardı ancak projeyi 10 katlı 9 blok olarak tasarladık. Ayrıca yüksek katlı yapılar aile yaşamından çok ofis ve rezidanslara uygun oluyor. Biz bu projede aile yaşamına önem verdik” diye konuştu. Çetinsaya, bundan sonraki projelerinde de arazinin konumu, lokasyonu ve imarı imkan verdikçe az katlı yapılaşmayı tercih edeceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

10 bin lirayı görür

Projede 2+1’den 4+1’e kadar değişen seçeneklerde daireler yer alıyor. 2+1 dairelerin fiyatı 800 bin liradan başlarken, fiyat 4+1 dairelerde 1.8 milyon liraya kadar yükseliyor. Çetinsaya, ortalama 7 bin lira olan metrekare fiyatının, daire teslimlerinde 10 bin lirayı göreceğini söyledi.

400 dönüm arsa stoğu bulunuyor

KALE Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, holdingin onursal başkanı olan babaları Sadık Özgür tarafından yapılan arazi yatırımlarını değerlendireceklerini belirterek, “Önümüzdeki aylarda yeni projelerimizi açıklayacağız. İstanbul’da Güngören, Çobançeşme, Güzelce ve Avcılar’da olmak üzere toplam 400 bin metrekare, Çorlu’da da 4 bin metrekarelik arazilerimiz var. Süleyman Bey’le (Çetinsaya) ikinci projemiz için prensipte anlaştık. Üçüncü ve dördüncü projelerimiz de zamanı gelince ortaya çıkacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Satamayacak kadar yüksek fiyatlama doğru değil

Süleyman Çetinsaya, fiyatlamasını doğru yapan projelerde stok olmadığını belirterek, “Müteahhitler yüksek fiyat isteyebilir, bunun sınırı yok ancak satamayacağımız fiyatları da doğru bulmuyorum” dedi.