Gazete Vatan Logo

‘Kahpe İnönü’ mesajı TBMM’de kavga çıkardı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, “Osmanlı İmparatorluğu’nun 90 yıllık reklam arası sona erdi” şeklindeki Cumhuriyete ‘reklam arası’ diyen tweeti büyük tepki çekmişti. Babuşçu, sosyal medyada çok tartışılacak yeni bir paylaşımda daha bulundu.

AK Parti’den yeniden milletvekili aday adayı olan Babuşçu, “BAŞKAN RTE” adlı Twitter kullanıcısının “Bizans dostu kahpe İsmet İnönü” başlıklı tweetini paylaştı. Babuşçu’nun paylaştığı Tweet’te, Dr. Mehmet Hakan Sağlam’ın yazdığı öne sürülen mesaj yer aldı.

‘Şerefsiz ilan ediyorum’

Meclis’in dünkü oturumunda Babuşcu’nun paylaştığı o mesaja CHP ve MHP sert tepki gösterdi. CHP’li Engin Altay, Babuşcu’yu kınarken, “Kendisini meczup, sapkın ve şerefsiz ilan ediyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Suç şahsidir. Ak parti grubuna dönük bir suçlamada bulunamaz hiç kimse. Gerçek kişi olarak bu ifadeler kullanılmışsa biz AK Parti olarak böyle bir ifadeye tasvip etmeyiz. Gerekli araştırmalara yapacağız” diyerek yanıt verdi.

TBMM Grup Başkanvekili Sadık Yakut da “İlgili partinin gereğini yapmasını temenni ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda tartışma ve kavgaya varan tepkiler yaşanınca söz alan Tülay Babuşçu, özür diledi:

O mesajı sildi, özür diledi

“Başlığı fark etmeden retweet yaptığım içerikle ilgili özürlerimi sunuyorum. Bir kastım yoktu. Dikkatsizlik sonucu olmuştur. Huzurlarınızda tekrar rahmetle anıyorum ruhu şad olsun. Hepinizden özür diliyorum.”

Tweette ne yazıyor?

“Masa başında toprak nasıl kaybedilir içimizdeki hainleri anlatalım; Lozan Barış Antlaması madde 129: ‘Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır...’ Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiç bir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP’liler Lozan Antlaşması’nın 129. maddesini okusun da Lozan’ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin lider sultası Lozan’da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi.”

Haberin Devamı

“Kolaysa Atatürk’e laf atsınlar...”

İsmet İnönü’nün torunu Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, AK Parti’li Tülay Babuşçu’nun sosyal medya paylaşımına çok sert tepki gösterdi. İnönü, “Kaale almıyorum. Değersiz, palavra çünkü. Reklam arasında kendi reklamını yapıyor. Tekrar aday olmak istiyor her halde. Dönüp dolaşıp İnönü’ye laf atıyorlar. Atatürk’e laf atamıyorlar çünkü. Kolaysa Atatürk’e laf atsınlar bakalım” diye konuştu.