Gazete Vatan Logo

‘İttifak olursak bu işi çözeriz’

Brüksel’deki terör saldırısıyla ilgili detaylar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya siyasi ittifak çağrısı yaptı

‘İttifak olursak bu işi çözeriz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşıladığı Romanya Cumhurbaşkanı İohannis’le başbaşa gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Terör örgütleri arasında hiçbir fark olmadığını belirten Erdoğan, terör saldırılarıyla kaybedilenlerin insan, barış ve güven olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Terör belası noktasında düşüncelerimi açık ve net paylaştım. Ülkemizdeki bölücü terör örgütü PKK, Suriye’nin kuzeyindeki PYD, YPG, DAİŞ, DHKP-C bu terör örgütlerinin arasında hiçbir fark yoktur.”

‘Kaybedilen güvendir, huzurdur’

“Ankara’da, İstanbul’da, dün Brüksel’de yapılan eylemler bunların nasıl ortak yanlarının olduğunu çok açık, net ortaya koymaktadır. Hedefte olan sivil insanlardır. Sebep netice ilişkisine baktığınız zaman elde edilen hiçbir şey yoktur. Ama kaybedilen çok şey vardır. Kaybedilen insandır, huzurdur, barıştır, güvendir. İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya teröristi ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.”

Haberin Devamı

‘Fezlekesi olanları ilgilendirir’

“Dokunulmazlık kavramının yanlış anlaşıldığı düşüncesindeyim. Dokunulmazlık kavramı aslında fezlekelerle ilgili bir kavram. Kimin fezlekesi varsa onları ilgilendiren bir konu. Onun yargılanma sürecinin önünü açan bir konu. Aynı zamanda bu siyasetçinin yargılanmasıyla ilgili bir bariyer oluşturuyormuş gibi kamuoyunda atmosfer oluşturuyor. Bu düzenlemeyle beraber siyaset 506 dosyayı yargıya göndermiş oluyor. Bu dosyalar salt terörle alakalı değil. Bunların içinde memur arkadaşlarımızla alakalı görevi ihmal dosyaları var. Siyasetçiler için seçim yasaklarını ihlal fezlekeleri var. Hakaret fezlekeleri var. Böylece buradaki bu dokunulmazlık dosyalarının tamamıyla yargıya açılması, siyasetçinin de sırtındaki bir yükün indirilmesi anlamına gelir. Yargı bununla ilgili kararını verir ve böylece yola devam edilir. Olay bir kişi, üç kişi, beş kişi olayı değildir. Bana göre Sayın Başbakan’ın bu konudaki açıklaması isabetli olmuştur. Temenni ederim ki diğer siyasi partiler de buna katkı vermek suretiyle süratle Meclis’ten geçer.”

Haberin Devamı

‘Tedbirler çok sıkı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin “Karadeniz ve Romanya göçmenler için alternatif bir yol olabilir mi, bu konuda siz ne düşünüyorsunuz” sorusu üzerine, “Türkiye, üzerinden böyle bir göç yolu oluşturulması konusunda çok çok sıkı tedbirler almış vaziyette, buna fırsat vermiyoruz. Sahil güvenlik botlarımız sürekli olarak buralarda turluyor ve engelliyorlar” yanıtını verdi.

‘Aynı hassaslık gösterilmiyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Brüksel’deki saldırının ardından Avrupa ve Amerika’da gösterilen hassasiyetin Türkiye’deki saldırıların ardından da gösterildiğini düşünüyor musunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Bu eylemler karşısında şu ülke bu ülke böyle davrandı deme yetkimiz yok. Ancak teröre karşı ortak bir tavır sergilenecekse bu filanca ülkede olduğunda farklı tavır sergilenmemeli. Bu, ilke konusudur. Şurada son 3 ay içinde Türkiye’nin yaşadığı eylemler bize sayısal olarak yüzlerce kayıp verdirdi. Ama farklı yerlerde dünyayı ayağa kaldıranlar Türkiye’de yaşanan bu olaylar karşısında gereken hassasiyeti göstermemişlerdir. Bizim beklentimiz yok.”

Haberin Devamı