Gazete Vatan Logo

‘İspat et Kılıçdaroğlu yoksa ihanet içindesin’

Başbakan Davutoğlu: “Elinde bir delil varsa çık ve söyle. İspat edemiyorsan devlet kurumlarını zayıflatmak üzere faaliyet gösteren bir ihanet içindesin”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT’in CHP’Yi karıştıracağı yönündeki iddialarına sert bir dille tepki gösterdi. Davutoğlu dün öğleden sonra İstanbul’dan Ağrı’ay gitti. Burada AK Parti’nin kongresine katılan Davutolğu, yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’nun iddiaları konusunda şunları söyledi:

‘Antrenör zannediyor’

“Güya MİT, CHP’yi karıştırmak için bazı faaliyetlerde bulunuyormuş. Kılıçdaroğlu’nun görmediği husus şu: Türkiye Cumhuriyeti kurumları gece gündüz bu vatanın emri ve hizmetindedir. Kılıçdaroğlu son 2 ay içinde kendisine imza vermiş olan delegelerin oyunu bile alamadı. Partisi içinde her türlü görüş çakıştı. Öyle bir takım düşünün ki herkes kendi oyununu oynuyor Kılıçdaroğlu da kendini antrenör zannedip etrafta dolaşıyor. Öyle bir itham ki bu. Aslında kendi acziyetini, zayıflığı örtmek için bir devlet kurumuna iftirada bulunuyor. Halbuki milletimiz biliyor. MİT dışarıdaki vatandaşları kurtarırken gösterdiği gayret ve cenki, içeride de huzur istikrar için gösteriyor. Kılıçdaroğlu’na buradan sesleniyorum. İftiralar üzerine siyaset yapmayın. Devlet kurumlarını zafiyet içinde göstermeye çalışmayın. Çünkü bu kurumlar hepimize lazım.

Haberin Devamı

Elinde bir delil varsa sayın Kılıçdaroğlu çık ve söyle. Çık ve ispat et. İspat edemiyorsan müfterisin. İspat edemiyorsan devlet kurumlarını zayıflatmak üzere faaliyet gösteren bir ihanet içindesin. Çok açık ve net söylüyorum. Şimdi Anadolu’da bir söz vardır. Dün zikrettim.

Oynamayan gelin ’yerim dar, yerim kısa’ dermiş. Kılıçdaroğlu da yapamadığı liderlik dolayısıyla dağılmakta olan partisinin vebalini devlet kurumlarının üzerine yüklemeye çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu MİT’in yapacak çok önemli işleri var. CHP ile uğraşacak kadar vakti yok. Ayrıca hiçbir şekilde hiçbir devlet kurumu siyasetin içinde değildir ve olmayacaktır. Kendi zafiyetinizi örtmek için devlet kurumlarına iftirada bulunmayın.”

Haberin Devamı