Gazete Vatan Logo

‘İlk defa istifa etmiyorum’

‘İlk defa istifa etmiyorum’

AK Parti adayı olan Başbakan Yardımcısı Türkeş, geçmişte DSP ile ANAP’ın bir araya getirilmesine çalışılarak MHP’nin de payanda yapıldığını anlatarak, “O yanlış zamanında da MHP’den istifa ettim” dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MEB Şura Salonunda düzenlenen AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi toplantısındaki konuşmasına besmele çekerek başladı. Türkeş, “MHP’nin bir önceki kongresinde besmele ile başladım diye kağıda yazdığımı söylediler. Oysa konuşmalarıma ya içimden ya dışından dua ile başlarım bir kere, onu bilin” dedi.

1999’da Refah-Yol iktidarının arkasından toplum mühendisliğinin, Türk halkının, Türk seçmeninin, Türk insanının istemediği bir siyasi yapılanmaya gittiği” değerlendirmesinde bulunarak, “DSP ile ANAP’ı bir araya getirmeye çalıştılar. Bunun arkasında halk desteği, halk oyu olmadığı için MHP’yi de bu eğreti dama payanda yapmaya kalktılar. Bu yanlıştı” diye konuştu. “O yanlış zamanında da MHP’den istifa ettim, ilk defa etmiyorum” diyen Türkeş, şöyle devam etti:

“Ben hiçbir yanlışın içine girmedim bugüne kadar, bulunmadım. Aldığım kararları da aklımla vicdanımla alıp, ona göre hareket ediyorum. Kuru söz ve hamaset ile siyaset yapılamaz. Benim kırmızı çizgim var, mor çizgim var. Ahan da buraya da sarıyı çizdim. Geçsem ne yapacaksın? Yapacak gücün var mı? Ben, bunu kabul etmem. Etmezsen kara yere kadar. Seni kale alan yok ki bu ülkede. Daha önemlisi ‘Ben bu vatan için ölürüm’. Vatan için ölmek çok kolay, arkadaşlar. Uğruna ölünecek bir vatan yaratabiliyor muyuz, buna bakmak lazım. Hedefi buna göre yapmamız lazım.”

Haberin Devamı

‘Partiler araçtır’

Toplantıda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Türkeş, “Siyasi partiler araçtır; esas amaç ve hedef ülkede milletin hizmetine koşulmaktır. Siyaseti yapabildiğiniz ve topluma hizmet edebildiğiniz yerde yaparsınız. Benle ilgili çok yorum olduğu için sizler de il ve ilçe çerçevesinde gittiniz yerlerde karşılaşacaksınız” diye konuştu.