Gazete Vatan Logo

'İktidardaki 4 yılınız maddi ve manevi yolsuzluklarla geçti'

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, iktidarın 4 yılının maddi ve manevi yolsuzluklarla geçtiğini belirterek, "Milleti aldatmayın. Her gün yolsuzluklarınıza yenileri ekleniyor. Hiçbirinin hesabını veremiyorsunuz" dedi

AKP'nin Hatay'da "Ali Dibo' kod adlı yolsuzluklarının ayyuka çıktığını belirten Adan, "Aylardır yazılıyor, konuşuluyor, gıkınız çıkmıyor. Tüpraş'ın yüzde 15'lik hissesini karanlık ilişkilerle sattınız, memleketi 800 milyon dolar zarara uğrattınız, buna bir cevabınız yok. Enerji Bakanlığı'nda Mavi Akım'la ilgili yolsuzluklardan, ihalelerdeki kayırmalara kadar hiçbir konuda temize çıkacak sözünüz yok" dedi.

Yazılı açıklama yapan Adan, oturduğu koltuğun arkasına saklanmakla suçladığı iktidarın yarın hesap vermek zorunda kalacağını belirtti. Adan şöyle dedi:

"Bir yandan milletin malını mülkünü, diğer yandan manevi değerlerini talan ediyorsunuz. Milletin manevi değerleri üzerinden yolsuzluk yapıyorsunuz. Başörtüsü sorununu dile getirerek, hak ve hukuk diyerek, mağduriyetleri önleyeceğiz laflarıyla iktidar oldunuz. Dört yıldır milletin hangi mağduriyetini giderdiniz, milletin hangi hakkını hukukunu teslim ettiniz? Çocuklarınız başörtüsü bahanesiyle yurt dışında okuyor, siz burada talanla uğraşıyorsunuz, sonra da dört yıldır başkası iktidardaymış gibi hala türban yarasını deşip, milletin duygularıya oynuyorsunuz. Bu konuda ona buna kühhanilik yapacağınıza sorun çözün. Ama hayır. sizin işiniz sorun çözmek değil, bağırmak."

Milletin iktidarın tüm yolsuzluklarını, niyetini ve yaptığı hesapları bildiğini belirten Adan, "Millet sizi omuzlarında iktidara getirdi, parmağınızı kıpırdatmadınız. Şimdi milletin başına basarak daha yukarılara çıkamazsınız. 2002'de milletin tasfiye ettiği siyaseti bugün siz temsil ediyorsunuz. Millet sizi de tasfiye edecek. Yaptığınız tüm yolsuzlukların hesabını soracak" dedi.

Haberin Devamı