Gazete Vatan Logo

'İki kat fazla maaş aldım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kırklareli'de düzenlediği mitingte konuştu.CHP Liderinin gündeminde internette yayınlanan ses kaydı iddiaları var.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bir hırsızın polisi olamazsınız. Bir kişinin devleti nasıl soyduğu var bu konuşmalarda. Sabahın köründe oğluna telefon açıyor. Şunların evinde arama yapılıyor diyor. Bilal oğlan daha uyanmamış, bir daha tekrar eder misin diyor. Evde ne varsa sıfırlayın diyor. Kardeşini gönderiyor, diğer kardeşini de çağır diyor. Beraber bu paraları sıfırlayın diyor. AKP’ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarım elinizi vicdanınıza koyun. Demokrasiye saygımız var, o oylar sizin ananızın ak sütü gibi helaldir. Ama harama ortak olmayın. Getirdiğiniz adam önce sizi soydu.

Bu adam aynı zamanda milyon Ali diye bir adam tuttu. İş verdiği müteahhitlere salma salıyor. 630 milyon dolarlık salmayı gerçekleştirdiler. Nasıl oluyor da 630 milyon dolarlık havuz oluşuyor? Çünkü o parayı verenler nasıl olursa devletten çıkaracaklar. Bunlardan birisi yaptığı telefon konuşmasında, biz bu milletin anasını belleyeceğiz diyor. Orada söylediğini ben söyleyemiyorum. Bu adam aynı zamanda bir komisyoncuymuş.

Yetiyor mu? Bir bankanın genel müdürünün evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar para çıkıyor. Bu genel müdüre kefil olan kim, başçalan. AKP’ye oy verenlere bir kez daha sesleniyorum. Siz başbakana hala kefil olmayı sürdürecek misiniz?

Bunun bir özelliği daha var. Geçmişte demişti ki ‘Hırsızlık babadan oğla geçer, evlattan babaya geçmez’ Doğru söylemiş. Kendisi, bütün ailesi hep beraber bir yolsuzluğun içindeler. Çocuklarınızın hakkı için, ülke için hesap sormak zorundayız.

BEN RAHATSIZ OLUYORUM

Türkiye bu manzarayı kaldıramadı. Büyük protestolar oldu. Arkadaşlar dedi, dördünüz istifa edin ama istifa ederken de benim lehime bir deklarasyon yayımlayın dedi. Bunlardan birisi ‘Ben niye istifa edeceğim, talimatı verdin yaptım’ dedi. 76 milyon yurttaş duydu. Şimdi diyor ki bu sesler montajdır. Ergene nehri kadar doğru. İstifa edeceksen sen istifa et diyor, kendi bakanın diyor. Hala dönüp milletin yüzüne nasıl bakıyorsun, ben rahatsız oluyorum.

"MİT'İN RAPORUNU DİKKATE ALMADI"

18 Nisan’da MİT bu adama bir rapor veriyor. Raporun sonuç bölümünde, ‘Reza Zarrab’ın bakanlar Çağlayan ve Güler ile mevcut ilişkilerin ortaya çıkması halinde söz konusu hususların hükümet aleyhine kullanılacağı değerlendirilmektedir. Ne yaptı bu adam? Bu raporu cebine koydu, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Bu hükümet bir çete hükümeti olarak ortaya çıktı. Çetelere dünyanın hiçbir demokrasisinde değer verilmez. Çetelere artık oy vermeyeceğiz.

Gelelim bir ülkenin hikayesine. 12 yıldır iktidardalar. 17 Aralık sabahı meclisin önünde bir eylem vardı. Açım diye kendisini yaktı, 10 gün sonra da yaşamını yitirdi. Aç olduğu için kendisini yakıyor, 21. yüzyılın Türkiyesinde. Van’da bir baba çocuğunun cenazesini sırtında taşıyor. Elinizle arada bir cebinizi yoklayın. Bir el gezebilir cebinizde, o el başçalanın eli olabilir.

"VATANSEVERLER HAPİSTE, HIRSIZLAR DIŞARIDA"

Bütün dünyadan daha fazla gazetecilerimiz hapiste. Vatanseverler hapiste, hırsızlar dışarıda. Bu gerçeği bütün yurttaşlarımın bilmesini istiyorum. Türkiye yeni bir yol haritası çizmek zorundadır. Barışa doğru, saydam bir siyasete doğru giden bir yol haritası çizmek zorundadır. Bunların yaptığını hiçbir başbakan yapmadı. Ne diyordu Ecevit? ‘Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ diyordu. Aynı şeyi söylüyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye istiyoruz. Varlık içinde yaşayalım, özgürce yaşayalım diyoruz.

"ÇİFTÇİYE MAZOT 1.5 LİRA OLACAK"

Bu hükümetin başındaki kişi ne diyor çiftçi kardeşime, ‘Al ananı da git’ diyor! Dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar sana! 5 lira oldu kilosu. Çiftçiye satılan mazotun litresini 1.5 lira yapacağım demiştim, aynı şeyi söylüyorum. Kaynağı nereden bulacak, diyorlardı. Son operasyonda yürütülen parayı herkes biliyor. Bir günde dağıtamadığı paraları herkes biliyor. Ben bu yolsuzlukları bitireceğim, çiftçiye mazotu 1.5 liradan satacağım.

“ERDOĞAN’DAN İKİ KAT FAZLA MAAŞ ALDIM”

Geçen bir işveren kuruluşu ‘Zenginleşmek istiyorsan sen de iş kur’ dedi. Erdoğan siyasete yırtık ayakkabı ile girdi. Ben hayatım boyunca Erdoğan'ın maaşından iki kat daha fazla maaş aldım. Seçildiğim gün mal varlığımı internette yayınladım. Her kuruş benim alın terimle kazandığım paradır ama o ‘Ben yırtık ayakkabı ile yürüdüm siyasete’ diyor. Peki o zaman nasıl oluyor da dünyanın en zengin başbakanlarından birisi oluyorsun?

Haberin Devamı