Gazete Vatan Logo

‘Herşey 5 saniyede oldu’

Yanarak can veren okul müdiresine müdahaleyi yapan öğretmen dehşeti anlattı

Okul müdiresinin, mezuniyet kutlamaları için hazırlanan meşalenin elbisesini tutuşturması sonucu öldüğü olayda ilk müdahaleyi yapan öğretmen dehşeti anlattı: Elbisesi sentetik olduğu için bir anda her yerini alevler sardı. Korkunç bir durumdu

Mezuniyet kutlamaları için hazırlanan meşalenin elbisesini tutuşturması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Sibel Atuk Öğretici dün gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Öğretici’ye ilk müdahaleyi yapan okulun müdür yardımcısı Muammer Kuşçu da cenazede hazır bulundu. Muammer Kuşçu, olay günü yaşadıkları dehşeti anlattı: “Okulumuzun bahçesinde mezuniyet provası yaparken, müdürümüzün üzeri meşaleyle tutuştu. Elbisesi sentetik olduğu için alevler tüm vücudunu sardı. Bu sırada ben elbisesini çıkararak, alevleri söndürmeye çalıştım. Her şey yaklaşık 5 saniye içinde gelişti. Kendisini ambulansa koyarak, hastane götürdük. Benim de elimde birinci ve ikinci derece yanıklar oluştu. Yaşananlar talihsizlik, çok üzgünüz.” Öte yandan, Sibel Atuk Öğretici’nin, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada, mezuniyet provalarının nasıl devam ettiğini ve mezuniyet konuşmasını kimin yapacağını sorduğu öğrenildi. Başarılı ve çalışkan bir eğitimci olan Öğretici’nin cenaze törenine öğrencileri, yakınları ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra şair Sunay Akın da katıldı.

Haberin Devamı