Gazete Vatan Logo

‘Helikopterde olumsuz bir şey yaşanmadı’

‘Helikopterde olumsuz bir şey yaşanmadı’

Yaralı bir askerle TSK helikopterine alınan sivil Cenap ve Sevgi İlboğa’nın kardeşleri: “Helikopterde kötü bir olay yaşanmamış”

Ağrı’daki çatışma sonrası bölgeye inen ikinci Skorsky helikopter, karnından yaralanan üsteğmeni ve çatışma sırasında 3 kurşun isabet eden Cenap İlboğa ile abisinin yanında bulunan Sevgi İlboğa’yı refakatçi alarak havalandı. Yaralılar Ağrı Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Cenap İlboğa’nın kardeşi Turgay İlboğa (27) yaşananları şöyle anlattı: “Abim ve kızkardeşim yaralı askerlere yardım etmek için giden gruptaydılar. Abim yaralanıyor. Kızkardeşim Sevgi abimin yanıda feryat ediyor. Bölgeye inen askeri helikopter hem yaralı askeri hem de abim Cenap ile kızkardeşim Sevgi’yi alıyor. Helikopterde can pazarı yaşandığı için herhangi kötü ya da olumsuz bir olay yaşanmamış.”

‘Görüşme izni yok’

“Helikopter hastaneye gelince hemen yaralılara müdahale edildi. Kızkardeşim gözaltına alındı, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Abime Ağrı’da kolluk olumsuz davranınca ambulansla Erzurum’a naklettirdik. Ameliyatı yapıldı. Hayati tehlikesi yok ancak polis görüşmemize izin vermiyor.”

Haberin Devamı

Helikoptere ateş açmışlar
Ağrı’nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü yakınında 11 Nisan’da çıkan çatışmada askeri helikopterler de isabet aldı. Yaralıları almaya giden helikopter ile onu korumakla görevli taarruz helikopterindeki mermi izleri görüntülendi.