Gazete Vatan Logo

‘Haydi kaldıralım barajı’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Barajdan korkmuyorsanız, haydi kaldıralım. Gecikmiş sayılmayız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında seçim barajı konusuna değindi. "Anayasa Mahkemesi baraj konusunu ele almadan gelin kaldıralım bu barajı. Yüzde 50 arkanızdaysa nedir bu panik?" diyen Demirtaş şunları söyledi:

CUNTACILAR GETİRDİ: Başbakan Ahmet Davutoğlu utanmadan, sıkılmadan bir kez daha seçim barajını savundu. Bunu cuntacılar getirdi. Darbecileri yargıladığınızı söylerken, nasıl darbenin yarattığı imkandan bu kadar lezzet alarak yararlanıyorsunuz. Bu, oy hırsızlığı. Seçim barajını savunmak ’ben hırsımız ve yapmaya da devam edeceğim’ pişkinliğinden başka ne olabilir?

PAZARLIK YOK: Başarabilirsek 2015’te iktidara ya da iktidar ortaklığına geldiğimizde seçim barajı utancından bu ülkeyi kurtaracağız. Kim ki başkanlık hayaline kapılıyor, saraylar yaptırıyorsa, dolarlık saatler takıyor, zevki sefa içinde yaşıyorsa, 2015 seçimleri onlar için felaket yılı olacak. HDP, bunların hepsinden hesap soracak. ’Başkanlık için HDP ile pazarlık yaptılar’ dedikodularına inanmayın. Böyle çirkin bir pazarlığa girmeyecek kadar ilkeli partiyiz.

Haberin Devamı

GECİKMİŞ SAYILMAYIZ: Anayasa Mahkemesi (yüzde 10 barajı) hak ihlali kararı verirse, demokratik siyasete güç katar. Barajdan korkmuyorsanız hadi kaldıralım. Anayasa Mahkemesi konuyu ele almadan kaldıralım barajı. Yüzde 50 arkanızdaysa nedir bu panik? Kaldırmak için gecikmiş sayılmayız. Anayasa’ya hüküm koyarız ve 2015 seçimlerinde uygulanır. Kenan Evren’in ipiyle niye kuyuya iniyorsunuz?

IŞİD iddiasını Meclis’te yineledi

IŞİD teröristlerinin Türkiye’de bulunduğu, buradan Kobani’ye saldırdığına ilişkin ellerinde görüntüler bulunduğunu belirten ve bazı fotoğraflar gösteren Demirtaş, "Siz talimat vermediyseniz yerelde bunu yapanlardan hesap sorun. Görüntüler, tanıklar var. Türkiye’yi zora sokan bunlar, biz değil. IŞİD’e destek olmuyorsanız yerelde bunun hesabını sorun" dedi.