Gazete Vatan Logo

‘Hayatımda bu kadar iki yüzlü bir politikacı görmedim’

ANKARA - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefinde de iktidar partisi ve Başbakan Erdoğan vardı. Grup konuşmasında, Erdoğan’ın İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde “Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı Amerikan emperyalizminin bize bir tavsiyesidir“ dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “O başkanlık sistemine karşıydı, şimdi ‘tartışalım’ diyor. Eğer Amerikan emperyalizminin tavsiyesiyse Recep Tayyip Erdoğan için uygulanması gereken bir kuraldır” dedi.

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın Suriye konusundaki eleştirilerine de şöyle yanıt verdi: “Erdoğan ‘Suriye konusunda CHP’nin politikasını anlayamadık’ diyor. Recep Tayyip Erdoğan, sen zaten anlayamazsın ki, anlayabilmen için düşünmen lazım. Kendini egemen güçlerin politikalarına endekslediysen, sen kendin düşünemezsin. Özgür düşünen bir insan ancak bizim politikalarımızı anlar. ‘Libya’da NATO’nun ne işi var’ diyip üzerinden 24 saat geçmeden Kaddafi’nin linç edilmesine ortak olan adam bizi anlayamaz. Bizi tutarsızlıkla suçluyor. Bir konuşması vardı; ‘Tek millet, tek bayrak, tek din, dil değil din’ diyen adam. Baktı ki olmuyor, döndü ‘Efendim dilim sürçtü’ dedi. Sayın Başbakan senin sadece dilin değil iktidarın da sürçtü. Hayatımda bu kadar ikiyüzlü, tutarsız, yalancı bir politikacı görmedim.”

‘Başbakan haddinden fazla şımardı’

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedefinde de Başbakan Erdoğan vardı. Erdoğan’ın 9 Işık’ı okumasının önemli olduğunun altını çizen Bahçeli, “Yakında Sayın Başkanın eski ülkücü olduğunu duyarsak ve bununla ilgili aslı astarı olmayan iddialar kamuoyuna düşerse, bizim açımızdan hiç de şaşırtıcı olmayacaktır”dedi. Bahçeli, grup toplantısında Erdoğan’ı otoriterlikle suçladı: 

“Sütünde ve hamurunda sorun olanlara devletin imkânlarını peşkeş çeken, süt dağıtımındaki aksaklıkları siyasi kaygılarla kapatarak göle yoğurt çalmaya çalışan da, Başbakan Erdoğan’dır. Başbakan haddinden fazla şımarmış ve kendisini dev aynasında görmeye başlamıştır. Türkiye, işin açıkçası adı konulmamış bir otoriter sistemi yaşamaktadır. Sanki Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan’ın deney tüpüdür ve aklına ne eserse, keyfi neyi öngörürse ve zat-ı şahaneleri neyde karar kılarsa yerine getirilmekte veya bu yönde girişimlerde bulunulmaktadır.”

Haberin Devamı