Gazete Vatan Logo

'Harama bulaşanın kolunu koparırız'

17 ve 25 Aralık operasyonlarının hükümeti devirme çabası olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Kim harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa kolunu koparmaya kararlıyız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 116 gün önce görevi devraldığı Arena Spor Salonu'nda dün düzenlenen AK Parti Ankara İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, CHP’li Birgül Ayman?Güler’in “Partim?cemaatle iş birliği yaptı”?sözüne kastederek, “İşte işte vesika. Kimlerle vesayet planı yaptıysanız çıkın açıklayın" dedi. Davutoğlu, özetle şöyle devam etti:

AB'ye tepki

"2010 yılında 30'u aşkın vatandaşımızın haksız suçlamalarla ve bürolarına yerleştirilen bazı silahlar üzerinden kurulan kumpaslarla 17 ay hapis yatmasının karşılığında, onların bir şikayet süreciyle başlamıştır. Yani ortada aslında insan hakları davası var. Bir grup vatandaşımız bu çete tarafından haksız yere töhmet altında bırakılmış ve haksız bir ceza çekmişler. Daha dosyanın içeriği bilinmeden, kimin ne ile suçlandığı, niçin soruşturulduğu bilinmeden, bunu basın özgürlüğüne müdahale olarak yansıttılar. Hemen yurt dışındaki odaklar harekete geçti. Pazar günü, tatil günü dahi AB açıklama yaptı. Bu açıklamasıyla Türkiye ve hükümetimiz hakkında kirli bir kampanya başlattılar."

Haberin Devamı

'Devirme çabası'

"17 ve 25 Aralık operasyonlarının arkasında yolsuzluklara karşı bir mücadele anlayışından çok milli idareyle iktidara gelmiş bir hükümeti devirme çabası vardır. Buradan haykırarak söylüyoruz: Onların 'dönemin başbakanı' dediği, sayın Başbakanımız bugün gerçek Cumhurbaşkanlığı makamındadır. Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Yolsuzluk iddiaları üzerinden yalan yanlış ithamlarla ve birtakım komplolarla milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya aynı şekilde kararlıyız."

Şişli için 'darbe' yorumu
Başbakan Davutoğlu, Şişli Belediyesi'nin yönetiminde yaşananlar üzerinden CHP'yi eleştirdi: "Darbe kültürü devam ettiği için, gittiler Şişli Belediyesi'nde birbirlerine karşı darbe yapmaya kalkıştılar. İbret vesikasıdır. Kılıçdaroğlu, 'Biz İstanbul'u nasıl yönettiysek, Türkiye'yi de öyle yönetiriz' diyordu. Şimdi işte er meydanı, Şişli'yi yönetebiliyorlar mı? Şişli'de haftalardır süren kargaşaya Kılıçdaroğlu müdahale edebiliyor mu, liderlik gösterebiliyor mu?" Davutoğlu, Kılıçdarıoğlu’nun SSK’yı yönettiği dönemle ilgili de, "Kılıçdaroğlu, 'Benim yakınlarımdan yedi kişi bile girmiş olsa, ben istifa etmeye hazırım' demişti. Bugün isimler yayınlandı. Amcaoğlu, dayıoğlu, teyzeoğlu her türlü akrabasının, kendi genel müdürlüğü zamanında SSK'ya girdiği belgelendi" diye konuştu.

Haberin Devamı