Gazete Vatan Logo
Magazin 'Ham bir yetenek oyunculuğa yetmez'

'Ham bir yetenek oyunculuğa yetmez'

'Ham bir yetenek oyunculuğa yetmez'

Hayat Ağacı dizisinde rol aldığı için mutlu olduğunu belirten oyuncu Zeynep Aydemir, “Esra karakteri teklif edildiğinde geçen iki sezon çalıştığım Focus Film’le farklı bir projede daha birlikte olmak beni heyecanlandırdı ve sevinerek kabul ettim” diye anlatıyor.

Hayat Ağacı projesine nasıl dahil oldunuz? güçlü bir oyuncu kadrosu var neler söylersiniz?

Focus Film’in son iki sezondur başka bir kanalda yayınlanan dizisindeki rolüm bitince Hayat Ağacı dizisinin kadrosunda yer alma fırsatım oldu. Esra karakteri teklif edildiğinde geçen 2 sezon çalışmış olduğum Focus Film’le bu sezon, farklı bir projede daha çalışma fikri beni çok mutlu etti. Tanıdığım, bildiğim, güvendiğim insanlarla tekrar biraradayım. Dizimizin kadrosu gerçekten çok güçlü. Kenan Bal, Ayşe Tunaboylu, Fikret Kuşkan, İdil Fırat, Özge Özberk, Enis Arıkan ve Onur Saylak gibi deneyimli oyunculardan oluşan bir kadro olunca işin güzelliği daha bir ortaya çıkıyor.

Hayat Ağacı dizisinde Esra karakterini canlandırıyorsunuz biraz bahsedermisiniz?

Haberin Devamı

Esra evin ortanca kızı. Başarılı ve idealist bir avukat, evli ve bir kızı var. Ailesine düşkün ama kocasının sorumsuzluğundan da bunalmış, evin geçimini yüklenmiş, hem kendi evine hem de ailesine yetmeye çabalayan bir kız. Hayat Ağacı dizisinin kadrosu gerçekten müthiş... Birbirinden değerli oyuncularla çok keyifli ve uyumlu bir set ortamında çalışıyoruz. Bu enerjimizin de seyirciye yansıdığını düşünüyorum.

Sizi karamsarlığa düşürecek bir oyunculuk döneminden geçtiniz mi hiç?

Şu ana kadar çalıştığım hiç bir projede oyunculuğum adına karamsar bir dönemim olmadı. Elbet her zaman daha iyisini yapmayı, elinizden gelen en iyi oyunu vermeyi amaçlıyorsunuz. Dolayısıyla bu durum sizi mesleki anlamda karamsarlıktan çok daha iyisini yapabilmek adına itici bir güç oluyor.

Sizi bu işe bağlayan duygusal yaşanmışlıklarınız var diyebilir miyiz?

İşimi çok seviyorum ve bu da beni oyunculuğa bağlayan en güçlü duygu.

Oynadığınız karakterler içinde kimliğinizi en çok yansıtan karakter hangisiydi?

Gerek tiyatroda, gerek sinemada gerekse dizilerde canlandırdığım hiç bir karakterin beni yansıttığını düşünmüyorum. Onların hepsi o zaman için üzerime giyindiğim şık birer elbiseydiler. Şimdi ise başka bir elbise taşıyorum.

Haberin Devamı

'HAM BİR YETENEK OYUNCULUĞA YETMEZ'

Oyuncu olabilmek icin sizce sadece yetenek mi gerekli?

Bu işte yetenek çok önemli. Ama sadece işlenmemiş, ham bir yeteneğin oyuncu olmak için yeterli olacağını düşünmüyorum. Ne kadar yetenekli olursanız olun, oyunculuğun da bir tekniği, matematiği ve yöntemleri var. Dolayısıyla eğitimli bir yeteneğin oyunculuk için çok daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Yeni yapılan dizileri nasıl buluyorsunuz?

Türk dizi piyasası bence altın yıllarını yaşıyor. Maalesef reyting kurbanı olup kaldırılan işler de oluyor ama gerek uyarlama, gerekse özgün işlere baktığımızda çok başarılı diziler yapılıyor.

Senaryo seçerken belli kriterleriniz var mı?

Senaryoları seçerken en önemli kriterlerim hikayenin sıcaklığı, samimiyeti ve gerçekliği. Okuduğum hikayenin duygusunun bana geçmesi çok önemli. Şu an da çok sıcak, samimi ve gerçek, çok bizden bir hikayenin içinde rol alıyorum.

Haberin Devamı

SEYİRCİ SKALASI GENİŞLEDİ

Oyunculuğunuzun normal hayatınıza nasil bir yansıması oluyor?

Haliyle insanlar sizi tanıyor. Ben uzun bir dönem İstanbul Komedi Tiyatrosu’nda da oyuncu olarak görev aldığım için tiyatro seyircisinin zaten bir aşinalığı vardı, şimdi buna sinema ve televizyon izleyicisi de eklenince skala daha da genişledi. Ekranlardan tanıdıkları bir sima olduğunuz için insanlar size daha ilgi ve sevgiyle bakıyor. Bunun dışında bir yansıması olduğunu düşünmüyorum.

Kendinize idol olarak kimleri görebilirsiniz?

Türk ve dünya sinemasında çok büyük ustalar var. Bunların arasında da idolden çok hayranlık duyduğum ve beğeniyle izlediğim oyuncular var.

ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALIRIM

Recep İvedik filmi Türkiye’nin en cok izlenin filmlerinden biriydi, revaçta olan filmler oyuncalara ne gibi katkıları oluyor?

En büyük katkısı gişeden fazlasıyla yüzünün akıyla çıkmış ve sizin de dediğiniz gibi Türkiye’nin en çok izlenen filmlerinden birinde rol almış olmak gibi bir referansa sahip oluyorsunuz. Bu da filmografiniz için değerli bir katkı tabii.

Haberin Devamı

Oyunculuğunuz ile ilgili dışarıdan aldığınız tepkiler sizi ne yönde etkiliyor?

Olumlu reaksiyonların bir oyuncu için her zaman ciddi bir motivasyon kaynağı olduğuna inanıyorum. Tabii ki eleştiriler de gelmiyor değil. Gelen eleştiriler doğrultusunda düzeltmem gereken bir şeyler varsa onlara dikkat ediyorum fakat eleştirilerin motivasyonumu düşürmesine izin vermiyorum.

DESTEK ALMADIM

Oyunculuk döneminizde size kimler destek oldu?

Oyunculuğa kendi çabamla başladım, kendi çabamla ilerledim ve bu noktaya geldim. Meslek hayatımda kimseden destek almadım.

Özel hayatınıza dair sizi derinden etkileyen olayları yansıtabilecek bir filmde oynamak ister miydiniz?

Özel hayatımda iz bırakan olayları bir film olarak görmek ve bunun içinde yer almak nasıl bir deneyim olurdu kestirmek güç ama sanıyorum çok tercih etmezdim.