Gazete Vatan Logo

‘Haberleşme hürriyeti engellenemez’

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, Avcılar’da baz istasyonlarının kablolarının kesilmesine yönelik ilk kez bir araya gelerek açıklama yaptı. ‘Haberleşme hürriyeti’ne vurgu yapılan açıklamada, hukuksuz müdahalelerle vatandaşın hizmet alamaz durumda bırakıldığı belirtildi.

‘Haberleşme hürriyeti engellenemez’

Avcılar’da son günlerde kullanıcıların internet bağlantılarında yaşadığı sorun üzerine 3 operatör ilk kez bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından konuyla ilgili yapılan ortak açıklamada, baz istasyonlarına yönelik Avcılar Belediyesi tarafından hukuksuz müdahaleler yapıldığı ileri sürüldü.

‘İrademiz dışında’

Belediyenin bazı baz istasyonlarının kablolarını kesmesi sonucu Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’dan yapılan ortak açıklama şöyle: “Son günlerde Avcılar Belediyesi sınırları içerisinde yıllardır hizmet sunan, ilgili kamu kurumları tarafından sürekli denetlenen baz istasyonlarına yönelik Avcılar Belediyesi tarafından yapılan hukuksuz müdahaleler (baz istasyonlarının tahribi, kablolarının kesilmesi gibi yöntemlerle) sonucunda binlerce vatandaşımız internet, ses ve SMS hizmetlerini alamaz durumda bırakılmıştır.

Anayasamızın 22. maddesinde ‘Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir.’ ibaresiyle güvence altına alınan haberleşme özgürlüğünü ve bir kamu hizmeti niteliğindeki haberleşme hizmetini bazı rant hesapları uğruna engellemeye yönelik bu girişimlere karşı hukuki adımlar kararlılıkla atılmakta olup telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zararlara mahal bırakılmaması adına devletimizin ilgili tüm kurumlarına gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. İrademiz dışında gelişen ve vatandaşlarımızı mağdur eden bu sorunun süratle çözülmesini umuyoruz.”

Haberin Devamı

‘İzinsiz baz istasyonlarına müdahale edildi’
Avcılar Belediyesi’nden de konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, “İlçemizde İmar Kanunu gereği yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni almadan baz istasyonu kuran GSM operatörleri dışında hiçbir baz istasyonuna müdahale edilmemektedir” denildi. Yapı niteliği taşıyan baz istasyonlarının İmar Mevzuatı’na tabi olduğu hatırlatılan açıklamada, “İmar Yönetmeliği’nin 9. maddesi şartlarına aykırı yapılan yapıların 1 ay içinde ruhsata bağlanması gerekmekte olup, ruhsata bağlanmaması halinde kaldırılması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı