Gazete Vatan Logo

‘Gönülden destek vereceğiz’

Emekli orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan: “Metin Feyzioğlu ve Başbakan’ın bu adımını bütün sanık eşleri olarak gönülden destek vereceğiz”

Balyoz ve Ergenekon davasından tutuklu ve hükümlü bulunan sanıkların yakınları Başbakan Erdoğan’ın gazeteci ve yazarlarla gerçekleştirdiği toplantıda gündeme getirdiği yeniden yargılama tartımalarını bütün dikkatleriyle takip ediyorlar. Bazı sanık yakınları gelişmelere temkinli yaklaşıyor. Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan, buna destek vereceklerini söylerken, ‘gizli çetelerin’ yargılanmasını istedi. Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan, şunları söyledi:

‘Yetkililer de kabul etti’

“Bu adım Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu’nun girişimleri sonucunda oldu. Kendisin uzun süredir kafasında bu formülün olduğunu söyledi. Özel yetkili mahkemelerde adil bir yargılama olmadığını hükümet yetkilileri de kabul etmiş durumdaydı. Ergenekon ve Balyoz davaları bitinceye kadar bu mahkemelerin göreve devam edeceği daha sonra kapatılacağı söylenmişti. Adil yargılama bütün sanıkların hakkı. Bu davaların hepsi özel yetkili mahkemelere verilmeseydi kısa sürede çözülecekti. 2 bin sayfalık deliller üretildi.”

‘Çete ortaya çıkarılsın’

“Emniyet içindeki sahte delilleri üreten çetenin ortaya çıkarılması önemli her şeyden önce. Bu komploları düzenleyenlerin, kumpas kuranların ortaya çıkarılıp Silivri mahkemesinde yargılanmasını istiyoruz. Metin Feyzioğlu ve Başbakan’ın bu adımını bütün sanık eşleri olarak gönülden destek vereceğiz. Adil ve yeniden yargılama sadece eşlerimizin özgürlüğüne kavuşmasını sağlamayacak, devlet içindeki gizli çetelerin gün ışığına çıkmasına vesile olacak.”

Emekli Org. Bilgin Balanlı’nın oğlu İmre: ‘Siyasi manevraya alet olmayız’

“İKİ şey önemli. ÖYM’lerdeki hükümlerin geçersiz sayılması ve yeniden yargılamanın önünün açılması. İkincisi ise mevcut TCK yapısıyla yüksek yargının yeniden yargılama yapmasından fazla umutlu değiliz. Mevcut HSYK’nın atayacağı hakim ve savcıların vereceği kararlar da sakat olur. Yolsuzluk operasyonunun yankılarını Ergenekon ve Balyoz’u yeniden gündeme getirerek bir başka yöne çekmek istiyorlar. Biz bu siyasi manevraya alet olmayız.”

Gazeteci-yazar Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan: ‘Aynı sistemle sonuç değişmez’

“Yeniden yargılama bütün siyasi davalar için geçerli olmalı. Yolsuzluk davasındaki kumpasla siyasi davalardaki kumpas arasında çok büyük farklar var. Babamla 5 senedir bir ayrılığımız var, yeni yargılamayı aynı hakim ve savcılar yapacaksa ben bir 5 sene daha babamı bekleyeceğim demektir. Dolayısıyla yeni yargılamadan umutlanmamız gibi bir şey söz konusu değil. Aynı sistem yargılamayı yapacaksa sonuç değişmez.”

Haberin Devamı