Gazete Vatan Logo

‘Garip’in 1.1 milyonu çıktı ‘dayıcığım’ diye koştular

34 yıldır sokaklarda yaşayan ve bir otobüsün altında ölen 75 yaşındaki Mehmet Keleş’in bankada 1.1 milyon lirası olduğu ortaya çıkınca yeğenleri de cenazesine sahip çıktı.

‘Garip’in 1.1 milyonu çıktı ‘dayıcığım’ diye koştular

Konya’da sokaklarda yaşayan, çevredekilerin verdiği para ve yemekle geçimini sağlayan, kıyafetin üzerine üşümemek için poşet giyen ve kentte herkes tarafından sevilen ’Garip’ veya ’Poşetli dede’ olarak tanınan yaşlı adama, geçen cumartesi günü otogarda yolcu otobüsü çarptı. Araştırma da bu kişinin Çorum nüfusuna kayıtlı 75 yaşındaki Mehmet Keleş olduğu anlaşıldı. Keleşi’in 3 kız kardeşinden 85 yaşındaki Zeynep Yar’ın, Çorum’da yaşadığını ve diğerlerinin öldüğü ortaya çıktı.

Polis, Mehmet Keleş’in iki kamu bankasındaki hesabında yaklaşık 1 milyon 100 bin lira parası olduğunu saptadı. Çorum’da iki evlilik yapan Mehmet Keleş’in, çocuğu olmadığı ve iki eşinden de boşandığı öğrenildi. İkinci eşinin ise Keleş’in sokaklarda dilencilik yaptığı için evi terk ettiği ve başka bir erkekle yaşamaya başladığı ve daha sonra sevgilisi tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. Keleş’in, eşi evi terk ettikten sonra Çorum’dan ayrılıp Ankara, İstanbul ve İzmir’de sokaklarda yaşadığı; 34 yıl önce de Konya’ya geldiği öğrenildi. Keleş’in, zaman zaman kendisi takım elbise giyip bankaya giderek para yatırdığı iddia edildi. Çorum’da yaşayan ve Mehmet Keleş’in yeğeni olduğunu belirten 57 yaşındaki Hatice Erda, dayısı Mehmet Keleş’in öldüğünü televizyonda haberlerden öğrendiğini söyledi. Ardından Ankara’da yaşayan Hatice Erda’nın kardeşi 55 yaşındaki Sevim Arslan ile birlikte dayısını cenazesini almak için Konya’ya geldiklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Ah çok iyi bir insandı’

Dayısı Keleş’in ilkokul mezunu olduğunu belirten Erda, “Dayımgezerek kendini yetiştirdi. Köyde herkeste emeği var. Çok iyi bir insandı” dedi. Yeğeni Sevim Arslan ise şunları söyledi, “Ablam ve annem ile daha önce Konya’ya 3 kez geldik. Hatta en son geçen Kurban bayramında geldik. Çorum’a götürmek istedik. Ancak gitmek istemedi. Borcu mu var, parası mı var, hiç bilgimiz yok. Sadece cenazemizi alacağız.”

75 yaşındaki Mehmet Keleş Konya Otogarı’nda bir tobüsün altında ezildi. Poşetinin içinde yalnızca bir lokma ekmek vardı.