Gazete Vatan Logo

‘FETÖ itirafçıları aldatmaca yapıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, itirafçı olan bazı FETÖ üyelerini şahsen tanıdığını söyleyerek soruşturmalarla ilgili uyarıda bulundu: “Şimdi itirafçı olarak söyledikleriyle başbakan olduğum zaman bana söylediklerine baktığım zaman tamamen aykırı ifadeler”

‘FETÖ itirafçıları aldatmaca yapıyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Beştepe’de Yargıda Birlik Derneği üyelerini kabulünde, FETÖ soruşturmalarında itirafçı olan bazı örgüt üyelerinin aldatmaca yaptığı uyarısında bulundu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Vesayetle mücadele

“Türkiye’nin darbecilerle, cuntacılarla, vesayet odaklarıyla mücadelesi adına yargıya verdiğimiz desteği, bu örgüt (FETÖ) kendi militanlarına yol açmak için kullanmıştır. Bu durum, sadece kadroların istilasına yol açmadı, aynı zamanda darbecilerle, cuntacılarla, vesayet odaklarıyla yaptığımız mücadeleye de çok büyük zararlar vermiştir. Hiç kimseye ve hiçbir gruba ne yargıyı ne de başka bir kurumu peşinen asla teslim etmiş değiliz. Fakat bu örgütün zihin dünyası ve organizasyon yapısı her türlü iyi niyeti istismara müsait olduğu için adeta saman altından su yürüterek pek çok yerde güç temerküzüne girdiklerini gördük, hep beraber yaşadık.”

‘Fark etmekte geciktik’

“Geriye dönüp baktığımızda ülkemize, milletimize ve şahsıma kurulan bazı tuzakları, oynanan bazı oyunları fark etmekte zaman zaman geç kaldığımızı görüyorum. Yargıda yaşanan sıkıntılar da bunlar arasındadır. Tabii bu sıkıntı tek taraflı ve sadece bir dönemle sınırlı değildir. Meselenin bir tarafında yargıyı milletin değil belli bir örgütün emrine sokmaya çalışanlar varken diğer tarafında da yine yargı üzerinden meşru siyasal kurumları alt etmeye çalışan bir başka vesayetçi anlayış mevcuttu.”

Haberin Devamı

‘Çok iyi tanıyorum’

“Şu anda içeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var. İtirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar. Fakat bunlar doğru konuşmuyor. Bakın bunu açık söylüyorum. İtirafçı diyerek ortaya çıkarken bunlar, gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar. En tehlikeli olan da bu. Çünkü bunların bir kısmıyla benim zamanında baş başa görüşmelerim olmuştur, Başbakanlığım zamanında. Şimdi itirafçı olarak söyledikleriyle Başbakan olduğum zaman bana söylediklerine baktığım zaman tamamen aykırı ifadeler. Bu oyuna asla gelmemek gerekiyor.”

‘Çekinmenize gerek yok’

“17-25 Aralık operasyonunu birileri ısrarla şahsi meselem olarak göstermeye çalıştı, hâlâ da çalışıyor. Halbuki 17-25 Aralık operasyonu yargıyı ele geçirmeye çalışan bu örgütün (FETÖ) kendini inkar edilemez bir şekilde açığa çıkarmasının adıdır. Bana göre o 15 Temmuz’daki sağlam duruşun bundan sonra da devamı şarttır. Bizim hiç kimseden çekinmemize gerek yok çünkü adalet terazisi sizin elinizdedir. Adalet terazisini elinde tutanlar, yeryüzündeki gücü elinde tutanlardır, bunu özellikle bilmenizi isterim.”

Haberin Devamı

‘Müdahale edemezdik’

“Birtakım tutuklamalarla, birtakım davaların gidişatıyla ilgili şahsımın o dönemde verdiği beyanatlar, gösterdiği tepkiler ortadadır. Her ne kadar vicdanen mutmain değilsek de yargının bağımsızlığına halel getirmemek için meseleye daha keskin bir şekilde müdahale etmedik, edemedik, edemezdik.

Bahçeli’ye teşekkür

“Cumhurbaşkanının, yeni seçim yöntemiyle gücünü halktan alan daha üst bir siyasi otorite oluşturulurken, Anayasa’nın başbakanlık hükümeti sistemini esas alan yapısı değiştirilmemiştir. Böyle olunca da her ikisi de gücünü milli iradeden alan iki başlı bir yapı ortaya çıkmıştır. Şahsımın mevcut hükümetle uyumlu bir şekilde çalışıyor olması, ortada böyle bir sorun bulunduğu gerçeğini değiştirmiyor. Devletin işlerliğinde bir patinaj var. Bu patinajın ortadan kaldırılması gerekiyor. Çift başlılık işte bunu getiriyordu. Muhalefet partilerimizden MHP’nin bu gerçeği görmesi sayesinde anayasada yeni sisteme uygun değişikliklerin yapılabilme yolu açılmıştır. Milletim adına MHP liderine ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık gücünü birleştiren, Meclisin denetim mekanizmalarını güçlendiren yeni yönetim modelinin ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı