Gazete Vatan Logo

!f İstanbul en iyiler

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen “!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali” 16 Şubat’ta başlıyor. 126 filmin gösterileceği festival 26 Şubat’a kadar İstanbul’da sürecek.

!f İstanbul en iyiler

İki çocuğun koca dünyası

“Koca Dünya”, yetimhanede büyüyen Ali ve Zuhal isimli iki çocuğun sığındıkları bir ormandaki yaşamına odaklanıyor. Venedik’ten Jüri Özel Ödülü’yle dönen, kazanan Koca Dünya, kötülüklerle yüzleşmenizi sağlayacak.

80’li yılların gençleri

Herkes Biraz İster, sporcu bursuyla beyzbolcu olarak kolej hayatına atılan Jake’in okuldaki ilk yılını anlatıyor. İzleyiciyi 1980’lere götüren film, çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecini gerçekçi bir şekilde ele alıyor.

Birinci ağızdan Oasis

Film, tüm zamanların en iyi rock gruplarından biri olan Oasis’in inanılmaz yükselişini anlatırken daha önce görülmemiş arşiv görüntülerine dayanıyor. Manchester’ın fakir bir mahallesinden gelen Gallagher kardeşlerin üç yıl içinde tüm zamanların en büyük müzik gruplarından birine dönüşmelerinin hikâyesi izlenmeli...

20 yıllık hasret bitiyor!

1996’da herkesin dilinde tek bir film vardı: Trainspotting! Absürd karakterleri ve sınırları zorlayan sahneleriyle sinemaseverlerin başucu eseri oldu, romanı milyonlar sattı. İşte 20 yıl aradan sonra Trainspotting serisinin devam filmi “T2 Trainspotting” ilk defa festivalde gösterilecek. Kitabın yazarı Irvine Welsh’in “Sanırım orijinalinden daha güçlü bir film izleyeceğiz” sözleri iyice beklentilerimizi yükseltirken bakalım Renton ve arkadaşları Edinburgh sokaklarında 20 yıl sonra karşımıza nasıl çıkacak?

Haberin Devamı

8 dalda Oscar adayı!

Bu yıla damga vurması beklenen Moonlight (Ay Işığı) siyah bir Amerikalının üç bölüme ayrılan bir büyüme hikâyesini anlatıyor. 8 dalda Oscar adayı olan filmde siyah Amerikalı bir adamın erkek olma yolculuğunu, insanın içine işleyen bir aşk ve özlem hikâyesini izlerken politikanın hayatımızdaki gölgesini de tekrar tekrar görmüş olacağız...