Gazete Vatan Logo

‘Ey imamlar niye kaçıyorsunuz?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen cemaatiyle mücadeleyi Çanakkale Savaşı’nın bir parçası olarak nitelendirdi. Erdoğan, “Ey imamlar niye kaçıyorsunuz? Nereye kaçarsanız kaçınız sizi bulacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen “Tokatlılar Buluşması” etkinliğinde ‘paralel yapı’yla mücadeleye değindi. Erdoğan, Çanakkale Savaşı’nın önemini anlattığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Paralel devlet yapılanması diye ifade ettiğimiz şer cephesiyle ülkemizde ve dünyada verdiğimiz mücadele de aynı tarihi mücadelenin parçasıdır. Ey imamlar niye kaçıyorsunuz? Bunlar bizim arkamızda saf tuttuğumuz imamlar değil ha.

‘İnlerinden çıkarılıyor’

Bunlar farklı bir cins imamlar. Niye kaçıyorsunuz? Yoksa bir suçunuz e durun burada, niye gidiyorsunuz? Yani başbakanın ofisine böcekleri yerleştirmek suretiyle, kalkıp da başbakan hangi bakanla, başbakanla neyi konuşuyor, bunu takip etmek isteyenler siz değil miydiniz? Madem dürüstsün, sen başbakanın yanında bir görevlisin ya, sen ne zamandan beri ajanlığa casusluğa başladın? Nereye kaçarsanız kaçınız sizi bulacağız. İşte Romanya’ya kaçtınız orada yakalandınız. Dedik ya, bunları inlerinden çıkaracağız. Ve şimdi inlerinden çıkarılıyor.”

Haberin Devamı

15’lilerin arasında
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Tokat’tan Çanakkale Savaşı’na katılan Onbeşliler olarak adlandırılan gençleri temsilen üzerlerine askeri kıyafet giydirilmiş öğrenciler karşıladı. Erdoğan konuşmasında, “Tokat yöremizin o meşhur Hey Onbeşli türkümüz, bir diğer tanımıyla ağıtı işte bunları anlatır. Bu türkü Rumi takvimle 1315 doğumlu, 1897 doğumluların 1916’da askere alınması üzerine yakılmıştır. ‘Hey 15’li 15’li, Tokat yolları taşlı. 15’liler gidiyor kızların gözü yaşlı...’ Onlar bir gül bahçesine girer gibi toprağa düştüler” diye konuştu.
‘Kendi adıma istemiyorum’
“400 milletvekilini vermeye hazır mıyız? Bizim hıza ihtiyacımız var, çok başlılık asla. Karar vermeyi ne kadar hızlandırabilirsek, Türkiye nasıl ki 12 yılda 230 milyardan 820 milyar dolara yükseldiyse, bizim 30 yıllık sürece, 12 yıllık süreci geride kaldı. 4 milyar doları yakalamamız lazım. Bunu yakalar mıyız, yakalarız. Bütün mesele inanmak, inanç. Kendi adıma bir şey istemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini ancak bu şekilde garanti altına alabiliriz. Birileri ülkemizi bölme gayreti içindeler. 6-7-8 ekim olaylarını yaşadık değil mi?”

Haberin Devamı