Gazete Vatan Logo

‘Eşimin hakkı kalmasın’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerini ziyaret etti. İşçilerden Dursun Demircan’ın Kırkağaç’taki evine gelen Bakan İslam, Figen Demircan ve çocukları Emre ve İbrahim’le sohbet etti. Oldukça bitkin olduğu görülen Figen Demircan, “Tek isteğim eşimin hakkının kalmaması. Müfettişler dahil ihmali olan kimse cezalandırılmaları. Denetlemeye geliyorlar ama içeri giren yok. Bir hafta önce hastaneye kaldırdım eşimi, gazdan zehirlendi. Üç gün sonra ölüsü geldi” dedi.

İslam, madencinin eşine Demircan’ın madenci arkadaşlarının dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiklerini ve her şeyi anlattıklarını söyleyerek, “Bundan sonra sizin vekiliniz Başbakan artık” diye konuştu. İslam, konuyla ilgili yargısal sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi. Uludereli anneler de geldi.

Soma’nın son konukları Uludereli anneler oldu. Evlatlarını kaybeden anneler maden şehitliğini ziyaret etti, ailelerin acılarına ortak oldu. Anneler adına konuşan Mercan Encü, buradaki annelerin neler yaşadığını anladığını söyledi.

Sünnetliğiyle ziyaret etti

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinden Kemal Çoban’ın 11 yaşındaki oğlu, babasının planladığı gün sünnet oldu. Talha, sünnet töreni öncesi sünnetliğiyle babasını mezarını ziyaret etti. Talha’nın amcası Hasan Çoban, sünnetin 3-4 ay önce planlandığı anlatarak, “Gören arkadaşları arka cebinde sünnet davetiyelerinin olduğunu söyledi. Sünneti kendisi planlamıştı, her şeyini kendisi yapmıştı zaten. Yemeklerini, keşkeklik odunlarını, bizim buralarda keşkek pişirilir, odunlarını tarladan gitti kendi kesti geldi. O kadar hazırlamıştı ki kendini” diye konuştu.

Haberin Devamı