Gazete Vatan Logo

'Erken seçim yok, kimse heveslenmesin'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, önce Cumhurbaşkanlığı daha sonra milletvekilliği seçimlerinin yapılacağını söyleyerek, "Erken seçim yok, kimse heveslenmesin" dedi

Bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Niğde'ye gelen Bakan Abdüllatif Şener, Vali Gündüz Beder'i makamında ziyaret etti. Vali Beder'den kent hakkında brifing alan Şener, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özelleştirme mağdurlarıyla ilgili çıkarılan 4/C kararnamesinde bir değişiklik olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Bakan Şener, şunları söyledi:

"Bizden önce özelleştirme nedeniyle tüm özelleştirilen kurumlardaki işçiler işsiz kalmıştı. Onlarla ilgili herhangi bir garanti yoktu. Biz geldik, bizden önceki özelleştirmeden işsiz kalanlar da dahil özelleştirme nedeniyle hiç kimseyi açıkta bırakmadık. 4/C kapsamında istihdam ettik. Bu çok önemli bir adımdır. Şimdi tekrar `bizi 4/C'den kurtarır mısınız?' diyor arkadaşlarımız. Burada şöyle bir sorun var. Özelleştirmeden dolayı işten ayrılanlar kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, iş kaybı tazminatı aldılar ve şimdi sürekli işlerine devam edenlerle aynı statüde yollarına devam etmek istiyorlar. Bu kez sürekli çalışanlardan itiraz geliyor. `O zaman bize de kıdem, ihbar, iş kaybı olarak verin biraz para, bir gün işten çıkalım ertesi gün başlayalım' diye itirazlar geliyor. Yani adaletli bir yapının sistemin oturtulması lazım. Daimi işçi kadrolarıyla ilgili bir düzenleme hazırlıkları var. Bu hazırlıklarda konu çok yönlü çok boyutlu ele alınmakta ve değerlendirilmektedir. Şuana kadar verilmiş bir karar yoktur."

Seçimlerle ilgili soruları da yanıtlayan Abdüllatif Şener, hükümetin seçim takvimi çıkardığını ve erken seçim olmayacağını söyledi. Seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yapılacağını anlatan Bakan Şener, "Erken seçim yapılmayacak, kimse heveslenmesin. Bir seçim kararı alındı 4 Kasım diye. Zaten şu açıkça görünüyor önce Cumhurbaşkanlığı seçimleri daha sonra genel milletvekili seçimleri yapılacak" dedi.

MORTGAGE HER AN ÇIKABİLİR
Buradan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'na geçen Bakan Abdüllatif Şener, ihracatçılara ve vergi rekortmenlerine plaket verdi. Törende konuşma yapan Şener, Mortgage sisteminin uygulamaya her an girebileceğini kaydetti. Mortgage yasa tasarısının meclise gönderildiğini ve komisyondan geçtiğini anlatan Bakan Abdüllatif Şener, "Bu yasa tasarısı genel kurul gündeminin de ön sıralarındadır. Sürekli olarak meclis yönetimine bunun bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade etmişizdir ve her an ele alınıp bu tasarı meclisten geçebilecek durumdadır. Bunun anlamı da şudur. Gayrimenkule dayalı bir sermaye büyütme mekanizması da bu sistemle devreye girecektir" diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖR BÜYÜTÜYOR
Ekonominin son yıllarda büyüdüğünü, milli gelirin 4 yıl içinde 390 milyar dolara çıktığını söyleyen Şener, şöyle devam etti:

"Dünyada BM'ye üye 192 ülke var. Hangi ülkeler daha büyüktür diye sorduğunuzda, hemen o ülkelerin milli gelirleri karşınıza çıkar. Türkiye ekonomisi de Amerika, Japonya, Almanya gibi ülkelerden sonra 390 milyar dolarla dünyadaki en büyük 19'uncu ekonomidir. Geldiğimiz nokta elbette önemlidir. Bunu nüfusla bağlantılı ifade edecek olursak 4 sene önce 2 bin 600 dolar olan milli gelir bugün kişi başına milli gelir 5 bin 400 dolara çıkmıştır. Satın alma gücüne göre ifade edecek olursak kişi başına 9 bin dolarlık bir gelir düzeyine sahip bir Türkiye var. Büyüme trendi devem ediyor.

Bu büyümenin motoru özel sektördür. Özel sektörün yaptığı yatırımla ekonomi büyümektedir. İşte rasyonelleşme dediğimiz şey bu. Eskiden yok devlet yatırım yapsın, üretim yapsın ve ekonomi büyüsün diye beklenirdi, şimdi artık özel sektör bu ülkede yaşayan insanlar, üretim yapacaklardır, yatırım yapacaklardır, üretimde bulunacaklardır ve küresel ekonomide başarılı olduklarını göstereceklerdir. Devletin yatırımlara katkısı 4.1, özel sektör yatırımlarının büyümeye katkısı ise 4.3'tür."

Bakan Şener, buradaki törenin ardından Niğde Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesini hizmete açtı. Buradan Niğde Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ile üniversitenin Merkez Kafeteryasını hizmete açan Abdüllatif Şener, daha sonra AKP İl Başkanlığına giderek partililerle bir araya geldi.

Haberin Devamı