Gazete Vatan Logo
Magazin 'Erkeğe benziyorum diye beni istemediler'

'Erkeğe benziyorum diye beni istemediler'

Senem Kuyucuoğlu, katıldığı ilk yarışmadan erkeğe benzetildiği için elendiğini söyledi.

Ünlü bir ajansla anlaşmak üzere önümüzdeki hafta Fransa’ya gidecek olan 2007 Best Model of Turkey birincisi Senem Kuyucuoğlu, katıldığı ilk yarışmadan erkeğe benzetildiği için elendiğini söyledi: “Ben erkek gibi bir çocuktum. Kelebek'in haberine göre,ilk yarışmamda erkeğe benziyorum diye beni seçmediler. Uğurkan Erez beni ilk gördüğünde 'Ufacık çocukla mı uğraşacağım, gönderin bunu' demişti. Sonra hırs yaptım, çalıştım. O da gördü bendeki ilerlemeyi..."

Best Model of Turkey 2007 birincisi Senem Kuyucuoğlu, önümüzdeki hafta ünlü bir ajansla anlaşmak üzere Fransa’ya gitmeye hazırlanıyor. 17 yaşındaki model, elde ettiği başarıların emeğinin karşılığı olduğunu söylüyor: "İlk yarışmamda erkeğe benziyorum diye beni seçmediler. Sonra hırs yaptım, çalıştım. Best Model’de herkes birbirinin kıyafetlerini çekiştirirken, ben aç kalıp provamı yapardım. O yüzden emeğimin karşılığını aldım."

Best Model of Turkey 2007 yarışmasında birinci seçildiniz. Güzellik yarışmasına katılmaya nasıl karar verdiniz?

- İzmir’de iki senedir modellik yapıyordum. Baktım İzmir’de yapamıyorum, İstanbul’a gelmem gerektiğini düşündüm, "Gelmişken tescilli güzel olarak geleyim" dedim ve yarışmaya katıldım.

"Yarışmada bütün kızlar güzeldi ama istenen bütün özellikler bende vardı" diyebiliyor musunuz?

- Yarışmada birinci olduğum için bunu söyleyebilmem gerekir.

Peki yarışmada sizi diğerlerinden ayıran en büyük özellik neydi, güzelliğiniz mi?

- Modellikte güzelliğin pek önemi yok. Benim en önemli özelliğim fiziğim. 1.86 cm. boyum, 1.23 cm. de bacak boyum var. Beni diğerlerinden ayıran buydu.

Boyunuzun uzunluğu genetik mi?

- Genetik, babam da çok uzundur.

Ünlü bir Fransız ajansıyla anlaşmak üzere Fransa’ya gidiyormuşsunuz. Hangi ajans bu?

- Kesinleşmeden konuşmak istemiyorum. Kesinleşsin öyle konuşalım.

Peki size teklif nasıl geldi?

- Erkan Özerman ve Uğurkan Erez bana çok yardımcı oluyorlar. Onların sayesinde geldi bu teklif.



Ne zaman gidiyorsunuz Fransa’ya?

- Sanırım önümüzdeki hafta görüşmeye gideceğim. Ama büyük ihtimalle olur diye düşünüyorum. Çünkü dünyadaki model kriterlerine uyuyorum. Bu yüzden umutluyum.

ERKEK ARKADAŞA GEREK YOK

Sizden bahsedelim biraz... Nerelisiniz, eğitiminiz devam ediyor mu?

- İzmirliyim. Eğitimim devam ediyor. İki aydır da İstanbul’da yaşıyorum. Sadece modellik yapmak için taşındım buraya.

17 yaşında olmanıza rağmen ’hayatımın dönüm noktası’ dediğiniz bir olay var mı?

- 14 yaşında modelliğe başlamam diyebilirim.

Peki siz mi istediniz modelliğe başlamayı?

- Ailem modellik yapmamı çok istedi. Ben erkek gibi bir çocuktum. Annem sayesinde bir ajansa yazıldım. İlk yarışmamda erkeğe benziyorum diye beni seçmediler. Sonra hırs yaptım, çalıştım. Uğurkan Erez beni ilk gördüğünde "Kim bu, ufacık çocukla mı uğraşacağım, gönderin bunu" demişti. Ama sonra o da gördü bendeki ilerlemeyi... Hırslıyımdır. Kendimi sürekli geliştiriyorum ve bir yerlere gelmeye çalışıyorum. Best Model’da çok aç kaldığımı bilirim. Herkes birbirinin kıyafetlerini çekiştirirken, ben sadece kıyafetimi giyip provamı yapardım. O yüzden emeğimin karşılığını aldım. Moda otoriterleri de sizi son yılların en dikkat çeken best model’ı olarak gösteriyorlar. Ne düşünüyorsunuz bu durum hakkında?

- Sonuçta ben 17 yaşındayım, 18’ime daha çok var. Hem küçüğüm hem de fiziğim düzgün. Allah’a şükür yüzüm de güzel. Dikkat çekmem normal.

Henüz 17 yaşında bu renkli dünyaya adım attınız. Bu durum sizi korkutuyor mu?

- Hayır, korkutsaydı zaten baştan girmezdim. Aileme güveniyorum, onlar da bana çok güveniyor. Onların desteğiyle yarışmaya katıldım. Onların desteği olduğu, kendime de güvendiğim sürece korkmuyorum.

Nasıl bir kariyer planlaması yaptınız kendiniz için?

- İleride oyunculuk olabilir. Her modelde biraz oyunculuk mevcuttur. Biz podyum arkasında çok heyecanlanıyoruz, kıyafetler yetişmiyor, panik yapıyoruz ama bir şekilde podyuma çıktığımız zaman kimseye bir şey belli etmiyoruz. Demek ki rol yapabiliyoruz. Ama önce bu işin eğitimini almak istiyorum.

Erkek arkadaşınız var mı?

- Hayır yok. Zaten buna vaktim de yok. Yaşım küçük ve ben mesleğime aşığım. O yüzden gerek yok.

Modellikte kurallarınız var mı?

- Elbette kurallarım var. Çok önemli bir defile olmadıkça bikini ve iç çamaşırı giymem.

Kendinize örnek aldığınız modeller var mı?

- Kendime örnek aldığım değil de beğendiğim modeller var. Deniz Akkaya, Şenay Akay ve Güzide Duran’ı çok beğeniyorum. Ayrıca Şenay Akay bana çok yardımcı oldu, üzerimde emeği büyük. n Demet ÖZDEMİR

Ayaklarımı hiç beğenmiyorum

- Hayatta vazgeçemediklerinizi sorsam...

Ailem, mesleğim ve kendim.

- Kendinizi üç kelimeyle ifade etmenizi istesem...

İlk olarak zekiyim. Güzelim herhalde, bu kadar ilgi üzerimde olduğuna göre. Başarılıyım. Bir de çok utangacım.

- Utangaç mısınız? Mesleğinizle biraz tezat bir durum bu...

Ben biriyle telefonda konuşurken bile utanırım, heyecanlanırım. Ama podyuma çıktığım zaman bunu kulis arkasında bırakıyorum. Nasıl oluyor bu bilmiyorum ama demek ki mesleğimi gerçekten çok seviyorum.

- Peki beğenmediğiniz bir yeriniz var mı?

Kimse dört dörtlük değil. Ben de dört üçlüğüm. Ayaklarımı beğenmem fazla. Yüzüm de yaşım küçük olduğu için tam oturmadı. Duygusal olarak ise herkese çok çabuk inanırım, ondan kaybediyorum. Kendim gibi sanıyorum herkesi. Bu yüzden çok kazık yedim.

(Haberturk)

Haberin Devamı