Gazete Vatan Logo

‘Erdoğan ileri demokrasiyi baltalıyor’

‘Erdoğan ileri demokrasiyi baltalıyor’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı’na seçildikten sonra Başbakanlık ve partisinin genel başkanlığını bırakmamasını eleştirdi. Bahçeli, şunları söyledi: “Anayasa’nın 101’inci maddesi rahatlıkla anlaşılabilecek sadeliktedir. Cumhurbaşkanı seçilen şahıs, partisiyle ilişkisini koparır, milletvekilliğinden ayrılır. Erdoğan, milletvekilliğinden, partisinden ayrılmayı düşünmeyerek, 28 Ağustos devir - teslim töreniyle cumhurbaşkanlığı makamına oturmayı tercih etmiştir. Bu, ileri demokrasiye baltadır.”

Dili sürçtü, ‘28 Şubat’ dedi

Konuşması sırasında dili sürçüp ’28 Ağustos’ yerine ’28 Şubat’ diyen Bahçeli, “28 Şubat’ta... 28 Ağustos’ta pardon. Cumhurbaşkanlığına oturacak, 15 Ağustos’ta yüzde 51 oyla Cumhurbaşkanlığı’na seçilen kişinin Başbakanlık’tan, parti genel başkanlığından ayrılması ve Cumhurbaşkanlığını devir teslim alacağa günü sabırla beklemesi ülkemiz acısından çok daha faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Bu endişemizi inşallah telafi ederler” dedi.

Haberin Devamı

Saddam benzetmesi

Lice’deki heykel olayına değinen Bahçeli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelleri yerlerde sürünüyor. Saddam’ın Irak’taki durumunun nelere mal olduğunu Türkiye için de böyle düşünmediğini millete anlatabilmelisin” diye konuştu.