Gazete Vatan Logo

‘Ekonomik saldırı adım adım planlandı’

Türkiye’ye yönelik bir ekonomik saldırı olduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra adım adım planlanan bir konu. İşin içinde bazı finans kuruluşları da var, ülkeler de var, servisler de var” dedi

‘Ekonomik saldırı  adım adım planlandı’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kurdaki dalgalanmanın bir ekonomik saldırı olduğunu ve 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası planlandığını öne sürdü. Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır’ı makamında ziyaret eden Çavuşoğlu, son günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığının kaldırılacağına yönelik değişik yorumlar bulunduğunu, fakat bunların doğru olmadığını söyledi. Turistik tesisler, altyapı, arıtma, yeni havaalanları yapıldığını, sektöre destek verildiğine işaret eden Çavuşoğlu, “O yüzden Turizm Bakanlığı kalkmaz” dedi. Döviz kurundaki dalgalanmalara da değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

‘Hepsini biliyoruz’

Kur dalgalanmaları vesair bütün bu oyunlar bizi durduramaz. Biz bunun bir ekonomik saldırı olduğunu, yani komplo teorisi falan değil, görüyoruz, biliyoruz. Nereden kaynaklandığını da biliyoruz. Bu esasen darbe girişiminin başarısız olmasından sonra adım adım planlanan, adım adım çalışılan bir konu. Ve işin içinde bazı finans kuruluşları da var, ülkeler de var, servisler de var. Bunların hepsinin nereden kaynaklandığını, ne yaptıklarını da çok iyi biliyoruz, takip ediyoruz. Biz de tedbirlerimizi alırız. 24 Haziran’dan sonra bu tür çabaların da boşa gittiğini hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı