Gazete Vatan Logo

'Durum kaygı verici'

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu’nun Eşbaşkanı'ndan kürtaj için çarpıcı yorum

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu’nun Eşbaşkanı Helene Flautre, kürtajı kastederek, “Türkiye’de son 10 yıldan beri bu türlü tartışmalar yaşanmazken, son dönemlerde sıkça rastlanıyor. Bu durum bizi kaygılandırıyor” dedi.

FATURA YOKSULLARA

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Flautre, bu türlü tartışmaların, yeni bir Anayasa projesinin hazırlandığı bir döneme rastlamasını ‘manidar’ olarak nitelendirdi ve “Türkiye’nin uzlaşmaya en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde, bu türlü konular, bölünmeyi artırıyor” diye konuştu. Flautre, 4+4+4 eğitim konusunun da ‘toplumu bölen’ tartışmalardan biri olduğunu hatırlattı. Avrupa’da kürtaj konusunda tartışmaların yaşandığını, Portekiz, Polonya gibi ülkelerde hâlâ bu tartışmaların olduğunu belirten Helene Flautre, “Kürtaj yasağının çok açık sonuçları olduğunu biliyoruz. Bu defalarca ispatlanmıştır. Yasaklama, kürtaj turizmini de beraberinde getiriyor. Bu da sadece zenginlerin yapabildiği bir durum. Yasaklamadan zararlı çıkanlar hep yoksullar olmuştur ve olacaktır. Fatura onlara çıkacaktır” dedi.

SEZARYEN UZMANI

Türkiye’deki ‘Sezaryen’ tartışmalarını ise ‘hayretle’ izlediğini kaydeden Fransız politikacı, “Bildiğim kadarıyla sezaryen konusu siyasi değil, tıbbi bir konu. Ankara’daki meslektaşlarımın bu konuda uzmanlaşmış olması beni şaşırttı” dedi.

Haberin Devamı