Gazete Vatan Logo

'Dünyanın en güzel yeri Çeşme'

Açılışa onur konuğu olan Rahmi Koç ve Selçuk Yaşar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı

Rahmi Koç, dostlukları uzun yıllara dayanan Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar ile Ildırı Körfezi’nde balık avına çıkmayı düşündüklerini söyledi. Koç ayrıca, gelecek yıl teknesiyle Alaska da dahil olmak üzere bir dünya turuna çıkacağını belirtti.

İzmir’in Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi’nde, Nilüfer-Kemal Çavuşoğlu çifti tarafından yaptırılan ve her odası farklı renkle dizayn edilen Mercan Köşk Butik Otel’in açılış kurdelasını, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç kesti. Koç ile babadan kalma bir tanışıklıkları ve dostlukları olduğunu belirten otelin sahibi Kemal Çavuşoğlu, 60 yıldır otelcilikle uğraştığını belirterek “Babam Ankara’da Cihan Palas’ı işletirken otel yöneticilerinin çoğu yabancıydı. Cihan Palas için Vehbi Koç’tan personel talep ettik. İstanbul’dan gayrimüslim otel personeli takviyesi gönderdi. Bir ara Vehbi Bey benim turizm ve otomotiv sektöründe de çalışmamı istemişti. Ancak babam razı olmadı, göndermedi” diye konuştu. 11 odalı otelle ilgili bilgi veren Nilüfer Çavuşoğlu da, “Ege mimarisini yansıtan cumbalı ve balkonlu odalarımızın herbiri farklı bir hikaye anlatıyor. Odaların birçoğunda 150-200 yıllık eşyalar kullandık” dedi.
Rahmi Koç da, açılıştan ayrılırken gazetecilerin, “Çeşme için tek cümle ne söylersiniz?” sorusuna, “Dünyanın en güzel yeri Çeşme” yanıtını verdi.

Haberin Devamı