Gazete Vatan Logo

‘Dokumacılar’ hücresinden!

Canlı bombanın kimliği kesinleşti

‘Dokumacılar’ hücresinden!

Suruç’u kana bulayan canlı bombanın, Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu DNA testiyle kesinleşti. Canlı bombanın, abisi Yunus’la beraber IŞİD’in PYD’ye karşı savaşan ‘Dokumacılar’ grubunun üyesi olduğu iddia ediliyor.

32 kişinin öldüğü 104 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından olay yerinde Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şeyh Abdurrahman Alagöz’e ait kimlik bulundu. Güvenlik güçlerince araştırılan kimliğin sahibinin, 6 aydır 25 yaşındaki ağabeyi Yunus Emre ile birlikte kayıp olduğunu belirledi. Yapılan araştırmada Alagöz kardeşlerin, IŞİD sempatizanı oldukları ve bu örgüte katıldıkları bilgisine ulaşıldı.
Polis bunun üzerine ailenin evine giderek babadan DNA örneği aldı. Ve yapılan test sonucunda canlı bombanın Alagöz olduğu kesinlik kazandı.
Üniversite kaydını dondurmuş
Şoförlük yaptığı belirtilen baba Zeynal Abidin Alagöz’ün yaklaşık 2 ay önce İl Emniyet Müdürlüğüne, iki çocuğu hakkında kayıp başvurusu yaptığı da ortaya çıktı. Adıyaman Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi iken kaydını dondurduğu belirlenen canlı bomba ile abisi Yunus Alagöz’ün PYD’ye karşı savaşan ve ‘Dokumacılar’ olarak da bilinen grubun üyesi olduğu öne sürüldü.
14 Ekim 2014’te Suriye’ye gitmiş
5 Haziran’da Diyarbakır’daki HDP mitinginde 4 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan Gönder’in de bu grubun üyesi olduğu iddialar arasında. İkisi de Adıyamanlı olan Alagöz ve Gönder’in 14 Ekim 2014’te Suriye’ye geçtikleri, birlikte PYD’ye karşı Tel Abyad’ta IŞİD’e katılarak savaştıkları da gelen bilgiler arasında. İkilinin, komutanlarının yaralı olarak PYD’ye esir düştükten sonra Türkiye’ye döndükleri söyleniyor. Türk hükümetinden üst düzey bir yetkili, de Reuters’a yaptığı açıklamada, intihar bombacısının geçen yıl yasa dışı yollardan Suriye’ye geçtiğini söyledi. Yetkili, söz konusu kişinin, Diyarbakır’daki HDP mitingini hedef alan saldırının şüphelisiyle bağlantısı olduğunu belirtti.
Bakkal dükkanları Gönder’in evine yakın
Abi Yusuf Alagöz’ün Adıyaman merkezde, 4-5 ay önce Turgut Reis Mahallesi’nde bakkal dükkanı açtığı öğrenildi. Bakkalın, Diyarbakır’daki HDP mitingine bombalı saldırıyı yapan Orhan Gönder’in ailesinin yaşadığı eve 200-300 metre mesafede olduğu ortaya çıktı.
Karargahları Tel Abyad’ta
Çoğunluğu Adıyamanlılardan oluşan ve 60 kişi olduğu tahmin edilen Dokumacılar Grubu’nun Tel Abyad’ta karargahlarının bulunduğu iddia ediliyor.
‘7 bin Türk IŞİD’çi var’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ocak 2015’te yaptığı açıklamada Türkiye vatandaşı ve IŞİD üyesi olan 500-700 kişi olduğunu açıklamıştı. Filistinli gazeteci ve araştırmacı Abdel Bari Atwan, ise ‘İslam Devleti’nin İçinde’ kitabında “IŞİD’de 2 bine yakın Türk savaşçı olduğunu” dile getiriyor. Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ise Suruç katliamına ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında “Cihatçı gruplara katılmak üzere Türkiye’den son 3 yılda 10 bin kişinin Irak ve Suriye’ye gittiği söyleniyor. Bunların 7 bini IŞİD’e katılmış” dedi.
BABA ALAGÖZ ŞOKE OLDU
Oğlum karıncayı bile incitmezdi!
Patlamada yaşamını yitirenlere çok üzüldüğünü belirten Zeynal Abidin Alagöz, şunları söyledi: “Ölenler de ana, baba evladı, onlara da üzülüyorum. Daha önceden Diyarbakır’daki o bombacının Adıyamanlı olması bizleri çok üzmüştü. Biz vatanımızı, bayrağımızı seven insanlarız. Vatan bizim için bir bütündür. Benim oğlum gencecikti, karıncayı bile incitmezdi. Nasıl oldu, kimler tarafından kandırıldı hala çözmüş değiliz. Emniyet dün geldi onlarla görüştük ve aynı şeyleri söyledim. Ben oğlumun böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Biz aile olarak bugüne kadar kimseyi incitmiş değiliz. Adıyaman’da yaşayan, ekmeğimiz için mücadele eden aileyiz. Adıyaman’da bu zamana kadar kimseye zararımız dokunmadı.”
Anne baba boşanmış
Alagöz çiftinin 2003 yılında anne Alagöz’ün ölen babasının maaşını almak için anlaşmalı olarak boşandığı öğrenildi. Özel bir firmada TIR şoförlüğü yapan baba Zeynal Abidin Alagöz’ün ise sık sık yurt dışı seferlerine çıktığı belirtildi.
Kameralar on aydır çalışmıyor!
Terör saldırısının meydana geldiği Suruç Belediyesi’ne ait Amara Kültür Merkezi’ndeki güvenlik kameralarının yaklaşık 10 aydır çalışmadığı öğrenildi. İki kameranın da Kobani’deki Kürt gruplar ile DAEŞ arasındaki çatışmaların başladığı Ekim 2014’ten bu yana yaklaşık 10 aydır aktif olmadığı ortaya çıktı. Kamera sisteminin, “güvenlik güçleri merkeze gelenleri tespit edebilir” düşüncesiyle pasif duruma getirilmiş olabileceği değerlendiriliyor.
Aile evi terk etti!
Mara Mahallesi’nde oturan ve 3 yıl önce Bahçecik Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarına taşınan Alagöz ailesi fertleri, çocuklarının isminin ortaya çıkmasının ardından evden ayrıldı. Komşuları, Alagözleri ’kendi halinde bir aile’ olarak anlattı. Komşular Alagöz kardeşlerin tamamının Kur’an-ı Kerim okuduğunu ve dindar olduklarını söyledi.

Haberin Devamı