Gazete Vatan Logo

‘Doktorum dedi dolandırıcı çıktı’

Akıllı telefon uygulaması sayesinde tanıştığı Orhan T.’ye aşık olan Fatma Ş. “Bana kendini Siyami Ersek’te cerrah olarak tanıttı. Meğer dolandırıcıymış, 20 bin liramı alıp kayıplara karıştı” dedi.

İstanbul Ümraniye’de oturan 32 yaşındaki Fatma Ş. 2013 yılının son ayında arkadaşlarıyla birlikte Sarıyer’e bir balıkçıya gitti. Bu sırada akıllı telefonundaki ‘foursquare’ adlı programı devreye sokunca aynı mekanda bulunan 30 yaşındaki Orhan T. ile tanıştı. İddialara göre Orhan T., kendini Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olarak tanıttı. Birbirinden hoşlanan çift, fırsat buldukça buluştu. Bir süre sonra da Orhan T., sevgilisinin evinde kalmaya başladı. Bu sürede genç kızı ailesiyle tanıştıran, kızın da bazı akrabalarıyla tanışan Orhan T. bir gün sevgilisine “Senin aracın eski model. Gel bunu satalım üstüne de ben biraz para ekleyip sana daha üst model otomobil alalım” teklifinde bulundu. Ardından bir tanıdığının galerici olduğunu aracı orada piyasa fiyatının üstünde satabileceğini belirtti. Orhan T. ve Fatma Ş., birlikte Üsküdar’da bulunan galeriye gittiler. Genç kız, 2007 model Honda marka aracını 20 bin TL’ye sattı. Galerici “Para bankada yarın çeker veririm” diyerek genç kıza satış evraklarını imzalattı. Ertesi gün iddialara göre Orhan T., galeriye giderek arabanın parasını aldı ve bir daha da geri vermedi. Genç kadın, kendisine şiddet uygulayan ve evini sattırmaya da kalkıştığını iddia ettiği Orhan T.’den şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Fatma Ş. “Bir gün Orhan’ın telefonu çaldı. Kendisi yoktu ben açtım. Arayan kişi ‘Ben hemşireyim. Orhan beni dolandırdı, onu rezil edeceğim’ dedi. Ona inanmadım ama doğruymuş” dedi.