Gazete Vatan Logo

'Doğum günü tecavüz' cezası onandı

3 sanığa verilen 15'er yıl hapis cezası onandı

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, Açık Öğretim Lisesi öğrencisi 20 yaşındaki F.S.T.'yi "Doğum günü partisi var" diyerek eve götürüp, içeceğine uyuşturucu hap koyduktan sonra, kendinden geçince tecavüz eden 3 sanığa verilen 15'er yıl hapis cezası ile 2 sanığın beraat kararını onandı.

Olay, geçen yıl Küçükyalı semtinde meydana geldi. Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan F.S.T., annesine arkadaşıyla buluşacağını söyleyip evden çıktı. F.S.T., Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yürürken daha önceden tanıdığı 21 yaşındaki Cengiz Kaçhan ve 19 yaşındaki Kaan Barut ile karşılaştı. Yanlarına daha sonra gelen arkadaşları 19 yaşındaki Beşir Korkmaz kendisinin doğum günü olduğunu söyleyip, birlikte kutlamak için evlerine davet etti. Önce gitmek istemeyen F.S.T. Beşir Korkmaz'ın, "Korkma bizden zarar gelmez, çekinme, rahat ol" sözleri ile ikna olup daveti kabul etti. F.S.T., yanındaki 3 erkekle birlikte, doğum gününü kutlamak için 19 yaşındaki Mertcan Türksoylu ile 32 yaşındaki Cüneyt Ünaldı'nın oturduğu eve gitti.

Evde müzik dinleyerek içki içmeye başlayan sanıklar, F.S,T.'ye de içki içirip, enerji içeceğine de uyuşturu hap attı. Sarhoş olan ve kendinden geçen F.S.T.'yi alıp bir odaya götüren B.K. ve evde bulunan diğer arkadaşları tecavüz etti. Kendine gelen F.S.T.'yi bina dışına bırakan sanıklar kaçtı. Eve giden F.S.T. banyo yaparken içeri giren anne N.T., kızının vücudundaki morlukları gördü. Kriz geçiren F.S.T. ailesinden korktuğu için, yolda tanımadığı 5 kişinin kendisini zorla eve götürüp tecavüz ettiğini söyledi. Ailesi tarafından karakola götürülen F.S.T. başından geçenleri anlattınca, doğum günü bahanesiyle götürüldüğü evdeki tecavüz olayı ortaya çıktı.

F.S.T. evde kendisinin dışındakilerin erkek olduğunu belirterek, "Doğum günü de kutlanmadı. Müzik açıp içki içmeye başladık, kendimden geçtim. Kötü olduğumu eve götürmelerini istedim. Ama onlar bana sırayla tecavüz etti. Canım çok yandı. Psikolojim bozuldu. Gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Bu olay herkese ders olsun. Tanımadıkları kişilerin evine gitmesinler. Sanıkların hepsinden şikayetçiyim" dedi.

Gözaltına alınan B.K., M.T. ile C.K., tutuklanırken C.Ü. ile K.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelilerden C.Ü., F.S.T.'nin evine gidip ailesine "Bu ciddi bir suçlama. Mahkemeye dilekçe verin, şikayetinizi alın. Almazsanız bunun sonu kötü olacak, günah benden gitti" diyerek tehdit ettiği gerekçesiyle, savcının istemiyle sonradan tutuklandı.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında `Nitelikli cinsel saldırı' suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında sanıklardan C.K. tahliye edildi. Yapılan son duruşmaya tutuklu sanıklar B.K., M.T. ve C.Ü. getirilirken, tutuksuz olan K.B. ile tecavüze uğrayan F.S.T. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmaya ailesiyle gelen F.S.T., gözyaşı döküp, sanıklardan şikayetçi oldu. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, genç kızın ruh ve beden sağlığının bozulduğunu belirttiği raporu okuyan mahkeme heyeti, suçlamaları kabul etmeyen sanıklardan B.K., M.T. ve C.Ü.'yü, `Nitelikli cinsel saldırı' suçundan 15'er yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan K.B. ve C.K.'nın beraatine karar verdi.

Sanık avukatları kararı temyiz etti. Temyize giden dosyayı inceleyen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı aynen onadı.

Haberin Devamı