Gazete Vatan Logo

‘Doğmamış çocuğunun patikleri bunlar Alim!’

5 madenci son yolculuklarına uğurlandı

‘Doğmamış çocuğunun patikleri bunlar Alim!’

Ermenek’teki facia madeninden çıkarılan son 5 işçi de dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Ali Haznedar’ın 5 aylık hamile eşi, patikleri koyduğu tabuta sarılarak ağladı.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim günü eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçinin hayatını kaybettiği kömür ocağından en son cesetleri çıkartılan Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Ali Haznedar’ın cenazeleri, yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.
‘Teker teker gömdüm’
Cenazeler yan yana sıralanırken, Ali Haznedar’ın tabutunun üstüne madende kullandığı bareti ile 5 aylık bir kız bebeğe hamile olan eşi Fadime Haznedar’ın doğacak bebekleri için hazırladığı patik kondu. Acılı eş tabuta sarılarak, “Bunlar doğmamış çocuğumuzun patikleri. Ah Alim. Evlada Alim” diye ağladı. Yaptığı evin 18 bin lira borcu için 5 ay ara verdiği madende yeniden çalışmaya başlayan Ali Haznedar’ın cenazesi, aynı faciada hayatını kaybeden kardeşi Kerim Haznedar’ın yanına defnedildi. Anne Saadet Haznedar da ”Yavrularım sizleri teker teker toprağa verdim’ diye ağıtlar yaktı.
Ali Haznedar’ın doğmamış bebeğinin patikleri tabutuna konuldu. 12 yaşındaki kızı Semanur da babasına ait tabutun üzerindeki bareti alıp başına taktı. Bu sırada dayısı Bayram Çelebi de sinirle yeğeninin başındaki bareti alıp yere fırlattı. 5 aylık hamile anne Fadime Haznedar da yere fırlatılan bareti isteyip tekrar kızının başına koydu.
Hiç görmediği oğlu uğurladı
Mahsur kaldığı gün oğlu dünyaya gelen Hüseyin Gültekin’in cenazesi, evlilik yıl dönümünde toprağa verildi. Mezarı başına, üstünde Türk bayrağı olan ana kucağıyla getirilen madencinin 39 günlük bebeği, bir süre tabutunun üzerine bırakıldı. Madencinin eşi Ayşe Gültekin, “Daha yeni bir yıl olmuştu damatlık giyeli, bugün kefen giydin” diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı