Gazete Vatan Logo
Magazin 'Dizi' isyanı

'Dizi' isyanı

Dizi seti çalışanları, birbuçuk-iki saate varan dizi süreleri için eylem yaptılar

Taksim’deki eyleme ünlü oyuncular da destek verdi.

İstanbul Taksim Meydanı dün gece ilginç bir eyleme sahne oldu. Dizi seti çalışanları "Yerli dizi yersiz uzun" sloganıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde eylem yaptı. Birbuçuk iki saate varan dizi sürelerinen AB ülkelerindeki gibi 45 dakika olması ve dizi çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi talep edildi. Senaryo Yazarları Derneği SENDER tarafından düzenlenen protestoya set çalışanları ve sektör emekçilerinin yanısıra ünlü oyuncular da katıldı. Çalışanlar, "insanlık dışı çalışmaya son" sloganı attı.



‘Devlet istese hemen çözülür’

Yapım şirketlerinin de desteklediği eyleme katılan ünlü oyuncular "Biz de çok ağır çalışıyoruz, çekimimiz bitince gidip yatıyoruz ama diziler o kadar uzun ki çalışanlar sette yatıp kalkıyor" dedi. Salih Kalyon ve Güven Kıraç, Çalışma Bakanlığı’nın konuya bir an önce el atması gerektiğini söyledi, "Devlet baba istese bu zulmü beş dakikada bitirir" açıklaması yaptı. Mehmet Ali Bora da "Daha bir hafta önce arkadaşlarımız Bursa'da Yol Arkadaşım dizisinin setinden çıkarken trafik kazası geçirdi. Bu sadece trafik kazası değildir abuk sabuk çalışma koşullarının getirdiği vahşiliktir" dedi.

Sinan Kobal, Engin Altan Düzyatan, Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç, Yavuz Bingöl, Beren Saat, Salih Kalyoncu, Erdal Özyağcılar gibi birçok oyuncu da eyleme destek verdi.

Haberin Devamı