Gazete Vatan Logo

‘Dikkatsizlikle’ öldürmüş!

Okmeydanı Cemevi’nde polisin açtığı ateşle ölen Uğur Kurt’la ilgili soruşturma tamamlandı. 5 ay sonra hazırlanan iddianamede polis için ‘Taksirle adam öldürme’den altı yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın ölümünün ardından düzenlenen gösteriler sırasında Okmeydanı Cemevi’nde bir cenazeye katılmak için gelen ve olaylarla hiçbir ilgisi bulunmayan Uğur Kurt, bir polisin silahından çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Kurt’un polis memuru S.K.’nın silahından çıkan kurşunla öldüğü anlaşılmıştı. S.K. savcılıkta verdiği “Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran bana seslenen kimse de olmadı” diye konuştu. Ama olaya ait görüntülerde S.K.’nın ateş ettiği sırada çevrede bulunan polislerin ‘sıkma’ diyerek uyardıkları ortaya çıkmıştı.

Kasıt yok

Soruşturma sürdürülürken olaydan beş ay sonra iddianame hazırlandı. Savcılık olayda bir kasıt olmadığı tespitine varırken, polis memuru S.K. hakkında ‘Taksirle öldürme’den (dikkatsizlik, tedbirsizlik, meslekte acemilik veya düzene, buyruklara ve talimata uymazlıktan doğan, istemeyerek gerçekleştirilen suç) 6 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianame onay için başsavcılığa gönderildi.

Haberin Devamı

106 gün sonra keşif yapılmıştı
Kurt’un ölümünün ardından olay yerinde keşif 106 gün sonra yapıldı. Kurt’un vurulmasının ardından savcının olay yerine de 24 saatten sonra gitmesi de tepki çekmişti.